Ukrajinski predsjednik

Zelenski napadnut u Odesi? Oglasili se Rusi

  • Izvor: B92
  • 06.03.2024. 18:49

Ruske trupe izvele su raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi gdje su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ovo saopštenje dolazi nakon pisanja grčkih medija da je gađana kolona ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i grčke delegacije na čelu sa premijerom Kirjakosom Micotakisom koji su boravili u Odesi.

Alkaras: Gubimo strahopoštovanje prema Đokoviću

Alkaras: Gubimo strahopoštovanje prema Đokoviću

Ruske trupe izvele su raketni napad visoke preciznosti na hangar u Odesi gdje su se pripremali bespilotni čamci Oružanih snaga Ukrajine, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane .

"Oružane snage Rusije su danas u 11.40 po moskovskom vremenu izvele raketni udar visoke preciznosti na hangar u industrijskoj lučkoj oblasti Odese, gdje su se vršile pripreme za borbenu upotrebu bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine", saopštilo je odjeljenje.

Precizira se da je cilj postignut i objekat pogođen.

Volodimir Zelenski u novim problemima

Volodimir Zelenski u novim problemima

Ranije u srijedu ukrajinski TV kanal „Public” je izvijestio o eksploziji u Odesi usred upozorenja o vazdušnom napadu.

Istovremeno, medij „Strana.ua“ je pisao da je u tom trenutku tamo mogao biti predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski, pošto su „očevici vidjeli njegovu kolonu“.

Ovu informaciju indirektno su potvrdili i grčki mediji. Portal Nevsit.gr prenio je da grčki premijer Kirijakos Micotakis planira da posjeti Odesu i tamo se sastane sa šefom kijevskog režima, čija je kolona, prema pisanju grčkog medija Prototema, neposredno prije toga bila podvrgnuta raketnom napadu.

Zelenski dobio još jednu odbijenicu: Kako je moguće

Zelenski dobio još jednu odbijenicu: Kako je moguće

Kasnije je "Kanal 7. Odesa Njuz" objavio fragmente brifinga predsjednika Ukrajine i premijera Grčke, tokom kojeg je Zelenski izjavio da je ne samo čuo, već i vidio napad u Odesi.

Pratite nas i putem Vibera