Завршни дио

Јужни ветар 3 се снима у дворцу Драгане Мирковић

  • Извор: Курир
  • 09.04.2024. 22:27

На љето или јесен ове године очекује се да почне снимање завршног дијела саге "Јужни ветар" у Бечу.

Како се наводи, филм ће носити наслов "Јужни ветар 3: Гас гебен", што у преводу са њемачког језика значи "дати гас" или жаргонски "иде гас", а једна од локација снимања биће и замак и имање пјевачице Драгане Мирковић.

Популарна пјевачица и цијела њена породица годинама су подршка ауторима ове приче Милошу Аврамовићу, продуценткињи Татјани Жежељ Гојковић, Милошу Биковићу и Миодрагу Радоњићу и очекује се да једна епизодна улога буде понуђена и њеном сину Марку Бијелићу.

Тешко је очекивати да се и Драгана опроба као глумица, иако је постојала и таква идеја.

У новом дијелу нема Руса и Американаца, али се прича сели у главни град Аустрије.

Сценарио за трећи дио филма настао је по идеји редитеља Милоша Аврамовића, а написао га је Петар Михајловић. Каква судбина очекује Мараша и Баће, мораћемо да чекамо 2025. годину да видимо, кад ће филм бити спреман за биоскопе. Према ранијим најавама за медије главног глумца и копродуцента Милоша Биковића, предстојећи филм ставиће тачку на пројекат "Јужни ветар".

Сценарио за

Сценарио за "Пријатеље" иде на аукцију

- Требало би да се заврши. Свака прича треба да има три чина. Мислим да смо сада пред почетком трећег чина и завршнице тог пројекта. Мислим да ти јунаци треба да се доведу до те тачке на којој заслужују да буду послије свих својих погрешних избора - рекао је недавно Биковић.

Први дио филма "Јужни ветар" приказује успон ситних крадљиваца аутомобила у свијету криминала, гдје Мараш постаје главни бос. Наставак "Јужни ветар: Убрзање" донио је погибију млађег брата Ненада Мараша и обарао је рекорде гледаности у домаћим биоскопима.

Другу сезону серије "Јужни ветар" обиљежило је учествовање страних звезда Вилијама Болдвина и Ерика Робертса, а публика с нестрпљењем очекује трећи дио узбудљиве акционе приче. Продукција за велико финале приче преговара са свјетском звијездом Мадсом Микелсеном. Дански глумац, који је више од деценије у самом врху Холивуда, свјетску популарност стекао је улогама у серији "Ханибал" (2013) и филмовима "Казино ројал" (2006), "Индијана Џоунс и артефакт судбине" (2023) и Оскаром награђеној драми "Још једна рунда" (2020).

Каква ће улога припасти сину Драгане Мирковић Марку Бијелићу у трећем наставку "Јужног ветра", редитељ Милоша Аврамовића ипак није желео да коментарише.

- Не могу да коментаришем ништа о наставку снимања и радњи филма - кратко је поручио он, за Курир, а Мирковићева није била доступна за изјаве.

Она годинама живи у Бечу, а заједно са својом дјецом испратила је сваку пројекцију филма "Јужни ветар" у том граду. Она је имала прилике да упозна и Милоша Биковића.

- Стигла је нека нова генерација заиста сјајних, талентованих, али и успјешних глумаца, чија слава, на моју велику срећу, превазилази границе Балкана. Филм је фантастичан, уживала сам и топло га препоручујем свима - изјавила је пјевачица након приказивања другог дијела, кад се фотографисала са Биковићем и Радоњићем.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.