Дервента

Одржано вече православне духовне пјесме и поезије

  • Извор: СРНА
  • 24.11.2023. 02:02

У Дервенти је вечерас одржано вече православне духовне пјесме и поезије у организацији Српског књижевног клуба "Вихор" у сарадњи са Градским одбором "Ветерана Републике Српске" и Удружењем "Европска академија српских наука и умјетности" из Словеније.

У програму су наступили чланови православног музичког састава "Бедем" из Сомбора, хор Стручне и техничке школе Дервента, чланови "Вихора" и пјесници из окружења.

Горан Маринић из православног музичког састава "Бедем" рекао је да је изузетно радостан што гостују у Дервенти, гдје су одржали први концерт у Републици Српској.

"С обзиром на то да сам скоро четири године живио у Бањалуци, из личног искуства знам да је Српска најљепше мјесто на свијету за живот сваког Србина. Зато смо са посебном пажњом присутнима представили наш ауторски рад", рекао је Маринић.

Највећи преварант у ваздуху: Пилотирао 13 година са лажном дозволом

Највећи преварант у ваздуху: Пилотирао 13 година са лажном дозволом

Он је истакао да музички састав "Бедем" чини аутентичним то што су аранжмани рађени искључиво за три акустичне гитаре.

"Акценат је стављен управо на лијепе и угодне мелодије кроз савременији музички израз који не одступа од онога што наша православна црква благосиља и препознаје као своје. Хвала нашим вриједним домаћинима, клубу `Вихор` на позиву и гостопримству, као и свима који су дали допринос да буде одржано наше сабрање", истакао је Маринић.

Предсједник "Вихора" Ненад Симић рекао је да организатори вечерашњим догађајем учвршћују присуство на културној и јавној сцени.

"Овим јачамо наше свеукупно присуство, уз Српску православну цркву, али и остварујемо чвршће везе са нашом матицом Србијом. То су везе на радост оних који воле да изграђују, сабиру, чувају и преносе на будуће нараштаје с циљем да свједоче о нашем постојању у овом времену", рекао је Симић и захвалио Градској управи за подршку и покровитељство, те учесницима у програму и публици.

Порука са митинга у Прњавору:

Порука са митинга у Прњавору: "Немају одговор на народ“


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм