Једноставно за припрему

Ако сте синоћ претјерали, ова домаћа супа лијечи све

  • Извор: БЛ портал
  • 01.01.2024. 10:05

Сложићете се да ништа не окрепљује тако добро као топла домаћа супа. Наше баке и деке нису могле да замисле ручак, а да се не поједе нешто “на кашику”.Ово је прилично једноставно јело, а све што вам је потребно је стрпљење и вријеме да сачекате да се супа скува.

Састојци:

Коскице и ситни дијелове једног пилета

Двије средње шаргарепе

Пола мањег целера

Један коријен пашканата

Један црни лук

Со и бибер и зачини по укусу

Једна веза першуна

Вода

Састојци за кнедле

Једно јаје

Пет кашика гриза

Прстохват соли

Једна кашика масти

Припрема:

Дијелове пилета које ћете ставити у супу оперите, па их ставите у шерпу. Шаргарепу, целер и коријен пашканата исјеците на коцкице, па све налијте већом количином воде и ставите на шпорет на јачу температуру док не проври.

Оперите главицу црног лука и преполовите је, па је запеците са равне стране на сувом тигању.

Када вода прокључа смањите ватру и додајте црни лук, па оставите најмање сат времена да се кува. После тог времена са коскица скините месо, вратите га у шерпу, а све непотребне дијелове баците. Супа је готова када поврће омекша.

У међувремену доливајте топлу воду, уколико буде потребе.

Додајте зачине по жељи и укусу.

Припрема кнедли:

Кашику масти добро улупајте виљушком, па додајте једно јаје, мало соли и све сједините. Додајте гриз иоставите са стране да одстоји десетак минута.

Гриз ће послије тог времена набубрити, па уколико је све сувише ријетко, додајте још мало гриза.

Количина највише зависи и од величине јајета, зато је добро да смјеса за кнедле одстоји прије него што наставите кување.

Када је супа готова, кашиком вадите кнедле и спуштајте их у лонац, па кувајте око пет минута.

На крају додајте и ситно сјецкани першун и послужите.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: