O Sebiji Izetbegović

Čampara: Akademska zajednica je pogledala strahu u oči

  • Извор: Агенције
  • 06.03.2023. 22:38

Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH (FBiH) Aljoša Čampara izrazio je zadovoljstvo što je akademska zajednica stavila tačku na priču sa diplomom Sebije Izetbegović i što je Senat Univerziteta u Sarajevu odlučio da joj bude poništeno zvanje magistra nauka.

"Mi imamo dovoljno obrazovanih ljudi koji, za razliku od Sebije Izetbegović i Osmana Mehmedagića, imaju legalne diplome, stručnost i ostale potrebne kvalifikacije da obavljaju važne funkcije u institucijama sistema. Žena koja javno kaže kako neće liječiti maloljetno dijete i koja prijeti masovnim grobnicama ne može biti direktorica najvećeg kliničkog centra u BiH. Takve nehumane izjave dovoljno govore o profilu i kvalifikacijama tog ljekara", rekao je Čampara.

On je izrazio zadovoljstvo što je akademska zajednica napokon stavila tačku na tu priču koja je opterećivala Medicinski fakultet u Sarajevu, Univerzitet u Sarajevu i cjelokupni obrazovni sistem u BiH.

"Svi smo ohrabreni time što je intelektualna elita, predstavnici Senata Univerziteta u Sarajevu, počela djelovati i baviti se svojim poslom jer univerzitetski profesori koji rade sa lažnim zvanjima ne služe na čast akademskoj zajednici", naveo je Čampara na svom "Fejsbuk" profilu.

On je naglasio da su polupismeni kadrovi sa lažnim fakultetskim diplomama, koji su godinama bili jezgro i uzdanica SDA, uništili ovu stranku.

Čampara je naveo da je posljednje tri godine otvoreno i transparentno govorio o strahu koji je Stranka demokratske akcije nametnula ljudima, a posebno intelektualnoj eliti u BiH, dodavši da je posebno zadovoljstvo vidjeti da je došao dan kada se strahu pogledalo u oči.

Senat Univerziteta u Sarajevo podržao je danas zvaničan prijedlog komisije da se poništi diploma direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović.

Izetbegovićeva je danas objavila da će pokrenuti krivične prijave za zloupotrebu položaja i prekoračenja ovlaštenja, za diskriminaciju, kao i za iznošenje neistina u pokušaju njene diskreditacije kao redovnog profesora Univerziteta u Sarajevu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм