"Амбасада САД се штуро огласила"

Којић: Нећемо одустати од захтјева да Бегановић буде изведен пред лице правде

  • Извор: СРНА
  • 28.02.2024. 15:04

Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила неће одустати од захтјева да Алмир Бегановић буде изведен пред лице правде након што се о томе штуро огласила Амбасада САД, већ ће доказе о злочину над Србима упутити свима који желе да помогну да буде депортован у БиХ.

Предсједник Скупштине Републичке организације Бранимир Којић рекао је Срни да се, како је и очекивао, Амбасада САД веома штуро огласила поводом захтјева за депортацију Бегановића у БиХ због умијешаности у мучење и брутално убиство Ненада Ранкића из Сребренице.

"Марфија питамо да ли он зна шта су послови једне амбасаде? Због чега они имају амбасаду у БиХ? Која је улога Амбасаде САД у БиХ, да ли је то само подизање тензија и креирање искривљене истине, управљање Судом и Тужилаштвом и континуирано рушење Републике Српске и затирања Срба и српског идентитета на овим подручјима", упитао је Којић.


Стилиста Бресквице се огласио о крилима и запушио уста критичарима

Стилиста Бресквице се огласио о крилима и запушио уста критичарима

Од институција Српске тражи да Марфи буде проглашен персоном нон грата јер не поштује српске жртве, Дан Републике и свакодневно се бори да Републике Српске буде што мање.

Којић је истакао да ће Републичка организација наставити борбу у доказивању истине, као и да неће одустати од захтјева да Бегановић буде изведен пред лице правде.

"Нека онда доказује своју евентуалну невиност, али чим је побјегао, то нам је доказ да је свјестан онога што је урадио. Упутићемо писма и доказе на адресе свих који желе и хоће да се позабаве и помогну у депортацији како Бегановића тако и осталих који су убијали нашу нејач, жене, старце, дјецу", рекао је Којић.

Он сматра да су штурим саопштењем америчке Амбасаде оголили њихове намјере до крајњих граница и доказали да су "непријатељски настројени против Републике Српске и комплетног српског становништва ма гдје он живио".

Амбасада САД у БиХ саопштила је да није добила писмо предсједника Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребренице Бранимира Којића у коме тражи да учине све што је у њиховој моћи да се из САД испоручи Бегановић да би одговарао пред правосуђем за оптужбе породица страдалих да је учествовао у бруталном мучењу и убиству Србина Ненада Ранкића.

Из Амбасаде САД су одговорили Срни како се не баве етикетирањем појединаца који су криви за ратне злочине на начин који би могао имплицирати колективну кривицу, а на питање да ли ће нешто предузети у вези са изручењем Бегановића, упутили су на Министарство правде САД.


Чопор крволочних паса напао породицу

Чопор крволочних паса напао породицу

Након овог одговора, Којић је навео да је Марфи прећутао да каже много тога, између осталог, хоће ли искористити овлаштење да се дође до Бегановића, као и је прећутао да каже да су на овом простору убијани и Срби, да му је свака српска мајка подједнако важна као мајке из муслиманских удружења, те зашто никада није обишао спомен-собу у Сребреници, Братунцу или било ком мјесту у Републици Српској.

"Прећутао је зато што не мисли тако, зато што зна и сам да су и колико су и САД умијешане у рат на овим подручју, колика је њихова улога у креирању лажне истине и етикетирања једног народа", истакао је Којић.

Марфију је поручио да му, и када би хтио да уђе у било коју спомен-собу, породице то неће дозволити јер његова нога не смије крочити на та светилишта, нити ће дозволити да саучесници убица присуствују парастосима јер очигледно чини све да заштити убице.


Када би Русија употријебила нуклеарно оружје? Критеријум нижи него што се очекивало

Када би Русија употријебила нуклеарно оружје? Критеријум нижи него што се очекивало

Којић је претходно у писму указао на чињеницу да америчкој држави Јути живи и ради Бегановић за којег тврди да је учествовао у бруталном мучењу и убиству Ранкића, те у прилогу доставља и фотографије убијеног. 

Пратите нас и путем Вибера