Члан Предсједништва СНСД-а

Кошарац: Туђе нећемо, своје не дамо

  • Извор: СРНА
  • 19.11.2023. 16:01

Грађани Републике Српске сутра ће на народном скупу "Бранимо Српску" у Источном Сарајеву једногласно поручити свима који кидишу на Републику Српску да ће је бранити и одбранити, изјавио је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Кошарац је истакао да ће грађани поново показати да заједно и у саборности стоје уз Републику Српску, политику њеног руководства и институција.

"Једногласно ћемо послати поруку свима који кидишу на Републику Српску да ћемо бранити и одбранити нашу отаџбину, нашу имовину, нашу слободу и право нашег народа на опстанак на овим просторима. Ми не желимо ми милиметар онога што нам не припада, али своје не дамо - навео је Кошарац на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Према његовим ријечима, Република Српска је јасно опредијељена да брани уставне надлежности и досљедну примјену Дејтонског споразума.


Младић из БиХ има 5 тумора на мозгу

Младић из БиХ има 5 тумора на мозгу

"Нашу политику дефинишемо у институцијама Српске, одговорно је проводимо и рачуне полажемо искључиво грађанима Републике Српске", нагласио је Кошарац, који је и замјеник предсједавајуће Савјета министара БиХ.

Он је рекао да су саборност народа, патриотизам и љубав најбољи одговори на насртаје и нападе на Републику Српску и њене институције, као и на политички прогон легално и легитимно изабраног предсједника Милорада Додика.

Он је нагласио да Српска зна свој пут, те подсјетио да су у протеклим мјесецима на мирним и достојанственим протестима "Граница постоји" грађани јасно показали да граница постоји, те да никада неће дозволити им стране амбасаде и међународни мешетари одређују правила и уређују животе.

"Нећемо допустити да погазе изворну вољу наших грађана, да нам ниподаштавају институције и отму нашу имовину", истакао је Кошарац.

Он је изразио захвалност поносним и одлучним грађанима Српске, као и организаторима скупова "Граница постоји", који су омогућили да се на миран и достојанствен начин подигне глас против угњетавања и жеље нових/старих колонијализатора да управљају нама.

"Неће им проћи! Није ни у историји, не пролази ни данас, нити ће икада у будућности. О нашој судбини одлучујемо ми, грађани Републике Српске. Наше политичке представнике борамо на на демократским и фер изборима", нагласио је Кошарац.

Грађани Српске, напоменуо је, изабраним представницима дају легалитет и легитимитет да изборну вољу проводе у институцијама Српске, у складу са Уставом и закономима, никако по вољи, машти, замисли неког странца, посебно не лажног високог представника и недобронамјерних амбасадора.


Невјероватни огласи: Станови у Грчкој с погледом на море јефтинији него у Бањалуци

Невјероватни огласи: Станови у Грчкој с погледом на море јефтинији него у Бањалуци

"Српски народ је слободарски народа. Туђе нећемо, своје не дамо", закључио је Кошарац.

Народни скуп "Бранимо Српску" биће одржан у понедјељак, 20. новембра, у 19.00 часова у спортској дворани на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Са скупова који су до сада одржани у Бијељини, Требињу, Зворнику, Добоју, Приједору, Градишци и Дервенти поручено је да су грађани одлучни у очувању Републике Српске, њених институција и имовине.

Пратите нас и путем Вибера