Tema dana

Novaković Bursać: Izjava Turkovićeve stav trenutne bošnjačke politike

  • Извор: АТВ
  • 30.05.2022. 20:37

Ono što je rekla ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković je stav trenutne bošnjačke politike predvođene SDA, i oni u posljednjih nekoliko mjeseci javno i jasno izgovaraju svoje ciljeve, rekla je za ATV Snježana Novaković Bursać, šef Kluba poslaniak SNSD-a u Predstavničkom Parlamentarne skupštine BiH.

Ona je podsjetila na nedavnu izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je rekao „Mi nadvladavamo“, pri čemu je, smatra Novaković Bursać, mislio na svoju politiku. Kako nije bilo izmjena i dopuna Izbornog zakona, Bošnjaci očigledno misle da su „završili“ posao sa Hrvatima, i sada je najveći neprijatelj njihovoj politici SNSD i Milorad Dodik, kaže Novaković Bursać.

„Oni izgovraju to osokoljeni trenutnom krizom na istoku Evrope. Targetirajući druge ljude, služeći se lažima, misle da će moći da ubrazaju prces implementacije svoje politike. Njih ne interesuje ustavnu struktura, oni se ne zalažu za dejtonsku BiH, to je vidljivo iz njihovih stranačkih dokumenata. Nećete nigdje na svijetu naći da stranka ili pojedinac koji se isključivo zalaže za poštovanje svog Ustava biva proglašen secesionistom, dok SDA u svojim stranačkim dokumentima ne pominje Ustav ni u jednoj rečenici, i bivaju proglašeni nekom prihvatljivom političkom opcijom“, rekla je Novaković Bursać gostujući u Temi dana ATV-a.

Ona kaže da je po srijedi pokušaj slamanja izborne volje građana Republike Srpske i dodaje da nije Dodik došao sam u Predsjedništvo BiH niti će doći na bilo koju funkciju.

„To je pojednica koji je dobio ubjedljivo najveći broj glasova za poziciju člana Predsjedništva. Istupi Bisere Turković su karikiranje ili vitoperenje stvarnosti, u svrhu provođenja sopstvene politike, a mi dobor zanmo šta građani Srpske misle o svemu ovome“, navela je Noavković Bursać.

Govoreći CIK-u BiH, Novaković Bursać je rekla da je jasno da su pojedini članovi ove Komsije dovedeni da ispunjavaju nečije zahtjeve.

„Kada vas neko instalira, bez da imate adekvatan legitimitet, onda vam je jasno da ste tu dovedeni da biste nekog skušali, da biste izvršavali određene zahtjeve. To smo već imali priliku da vidimo u Srebrenici, kada je donesena odluka o djelimičnom poništenju izbora, a i u Doboju“, istakla je Novaković Bursać.

Ona smatra da bi eventualana zabrana kandidature Milorad Dodika bila drastičan potez koji bi dao za pravo organima Republike Srpske da se u izbornom procesu ponašaju shodno svojoj volji, jer zakon ne poznaje tu mogućnost.

Navela je da je SNSD siguran u svoj izborni kapacitet i dodala da ova stranka želi regularne izbore.

Gostovanje SNježane NOvaković Bursać u temi dana možete pogledati u video prilogu.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.