Publicista

Reljić: Srpske žrtve za zapadnjake uvijek bile manje vrijedne

  • Извор: СРНА
  • 12.07.2023. 15:07

Novinar i publicista Slobodan Reljić ocijenio je da poruke koje su se čule sa komemoracije iz Potočara nisu ništa novo ni neočekivano, te da će se to koristiti dok god bude trebalo kao vrsta pritiska na Srbe koji ne treba da se u to udubljuju jer znaju da su njihove žrtve za zapadnjake uvijek bile manje vrijedne.

"Svake godine se ponavlja ista matrica. Podrška Zapada u tom pravcu ne jenjava, nastavlja se, nema tu ničega novog", izjavio je Reljić Srni komentarišući jučerašnju komemoraciju povodom 28 godina od stradanja Bošnjaka sa koje su poslate uvredljive i optužujuće poruke na račun srpskog naroda i ponovljeno da je zločin iz jula 1995. godine - "genocid".

Reljić je naveo da je tvrdnja šef Delegacije EU u BiH Johan Satlera da je ono što se desilo u Srebrenici jula 1995. godine najmračnije poglavlje prošlog vijeka na evropskom kontinentu priča koju on priča samom sebi i toj svojoj grupi.

"A, Kristijan Šmit nije neko ko se komentariše", dodao je Reljić.


Akcija

Akcija "Piran" - Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, uhapšene dvije osobe

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio niti pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.

Iako Komisija ne smatra ubistva koja su se dogodila oko Srebrenice genocidom, ona uvažava činjenicu da su hiljade ljudi uglavnom ratnih zarobljenika ubijene na najstrašniji način i da odgovorne za ove gnusne zločine treba kazniti.

U izvještaju koji je od jula 2021. godine dostupan javnosti na sajtu Komisije i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica navodi se da nalazi Haškog tribunala o genocidu neće izdržati test vremena.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм