Није почела да ради

Себија Изетбеговић затворила боловање па отишла на годишњи одмор

  • Извор: Аваз
  • 22.01.2024. 12:05

Смијењена генерална директорица КЦУС-а и супруга Бакира Изетебеговића, шефа СДА, Себија Изетбеговић, још увијек није почела радити на Од‌јелу за Гинекологију на овој здравственој установи, сазнаје портал "Аваз"

Раније потписала

Изетбеговић, која је након смјене прихватила понуду, што јој је по Закону о раду и припадало, да остане радити на КЦУС-у, мјесецима  је била на боловању, о чему смо раније писали.

Она је с новом Управом КЦУС-а тада потписала и уговор о раду.

Међутим, како сазнајемо, Изетбеговић је недавно затворила боловање, али умјесто доласка на ново радно мјесту, одлучила је узети цијели годишњи одмор, што јој по закону и припада.

Подсјећамо, Управни одбор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву (КЦУС) смијенио је у новембру прошле године Себију Изетбеговић са позиције директорице највеће медицинске установе у Босни и Херцеговини, чиме је она остала и без посљедње титуле и дужности након што су јој раније лани поништени докторат и магистериј из медицинских наука.

Разлог за смјену је што не испуњава законом прописане услове за позицију директора, јер нема докторат из области медицинских наука, нити је редовна професорица Медицинског факултета у Сарајеву.

Поништен магистериј

Та су јој звања и статус укинути након дуготрајног поступка којим је Сенат Универзитета у Сарајеву одлучио да није на законит начин завршила постдипломски студиј на Медицинском факултету у Загребу, којег је уписала 1993. године.

Слиједом те чињенице поништен јој је магистериј, а онда и докторат, на чије стицање није имала право.

(Аваз)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)