Шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС

Вулић: Једини реметилачки фактор на европском путу БиХ је Мајкл Марфи

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2024. 11:56

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да је Мајкл Марфи једини реметилачки фактор на европском путу БиХ.

Реагујући на саопштење из Амбасаде САД у којем наводе да ако БиХ на путу ка ЕУ не учини још један корак напријед у марту, јасно је да ће кривица бити на предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Вулићева је рекла да Милорад Додик не гласа у Парламентарној скупштини БиХ, већ изабрани посланици и делегати.

"Што се тиче комплекса које имате од предсједника Руске Федерације Владимира Путина то уопште не треба да изненађује, јер у свим офанзивама које сте усмјерили ка Русији, зубе сте поломили. Из посљедњих саопштења из Ваше кухиње очигледна је и посебна доза нервозе. Види се да Вас је добро уздрмао недавни интервју државника Путина америчком новинару Такеру Карлсону", нагласила је Вулићева.


Ево када почиње исплата борачких додатака и инвалиднина

Ево када почиње исплата борачких додатака и инвалиднина

Што се тиче захтјева ЕУ, Вулићева је рекла да је Република Српска одавно спремна сутра да гласа за пакет 14 услова.

"Проблем је, господине Марфи, што се Ви упорно петљате и дајете смјернице нашим партнерима у власти на нивоу БиХ који од Вас не виде ни слово закона. То што ми не видимо ниједан разлог да се земља која није у Европи, већ на потпуно другом континенту, без обзира на то колика је сила, мијеша у унутрашње ствари и БиХ и ЕУ, очигледно да наши партнери не могу или не смију тако да гледају на Ваше наредбе", рекла је Вулићева за Срну.

Она је навела да је већ свима познато да Мајкл Марфи жели да уређује стање у свакој кући, али у Републици Српској не може и с тим мора кад-тад да се помири, као и са чињеницом да је управо он једини кривац за непоштовање и распакивање Општег оквирног споразума за мир у БиХ.


Дјевојка из БиХ објавила фотографије злостављања

Дјевојка из БиХ објавила фотографије злостављања

"Умјесто што покушава у све да се мијеша, Марфију би било боље да да аргументовано образложење зашто инсистира на политичкој ликвидацији Милорада Додика, а ја, у име посланика, кажем - ми нисмо проблем, наши гласови нису спорни, једини ко је споран је Мајкл Марфи", поручила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.