Трансплантација

Лидија добила Лејлину јетру

  • Извор: АТВ
  • 26.02.2024. 19:05

Ни шест година након смрти кћерке јединице, мајка Фатима Емшија, не осјећа се боље. Живи од сјећања и успомена на своју Лејлу. Кобне ноћи, када је након пуцања анеуризме у мозгу, знала да за њену кћерку нема спаса, одлучила је да донира Лејлине органе.

Тек сада је смогла снаге да сазна коме је припала јетра њене јединице. Упознала је Лидију из Београда која је, јуче, дошла у Бијељину. 

"Имала сам само жељу да је загрлим. Баш синоћ кад је пошла да легне, рекох, дођи Лидија да те загрлим. Ипак неки осјећај... Јер, ипак у Лидији живи дио Лејле. И баш ме доста везује то за њу", рекла је Фатима Емшија, мајка преминуле Лејле.

Тридесетпетогодишња Лидија Стојановић живи нови живот захваљујући Лејлиној јетри и хуманости њених родитеља. 2012. љекари су рекли да јој треба трансплантација која, у Србији, тада није била могућа.

Ни покушај у иностранству није успио. Сепса, па кома, најтежи су тренуци њеног живота. 2017. стављена је на листу чекања у Србији, а спасоносни позив је стигао у јануару 2018. Чим се након трансплантације пробудила, Лидија је жељела да сазна коме треба да захвали што је преживјела. Сада је, каже, добила још једну породицу. 

Ово је сада нераскидива веза и прича о неутјешној мајци којој је, до јуче непозната особа, донијела спознају да макар дио њене кћерке и даље живи. И то је у мору бола, само једна кап утјехе. Али довољна да Фатима, када загрли Лидију, макар на тренутак осјети да је загрлила своју Лејлу. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм