Dobre vijesti

Vrtić u Derventi proširuje kapacitet

  • Извор: АТВ
  • 02.07.2022. 20:40

U proteklih godinu dana Derventa je postala bogatija za oko 200 beba. Kako bi za njih, ali i ostale mališane bilo mjesta u obradništu, do kraja godine grad namjerava da proširi kapacitet vrtića Trol. Ta vijest obradovala je roditelje devetomjesečne Helene, koja je već na listi čekanja

"Imamo u planu da je upišemo i mislim da će jako puno da znači, potrebno je. Jesmo jesmo prijavili smo je i sad se nadamo da će biti proširenje da se nadamo da ćemo uspjeti upisati je u vrtić", rekao je Alen Bećirović, otac.

Trenutno u gradskom vrtiću, u 9 vaspitnih grupa, boravi 225 mališana. Novih 130 do 150 mjesta mjesta izbrisaće liste čekanja.

"Odnosno proširićemo kapacitete od 5 do 6 grupa zavisi od kapaciteta prosotra koji nam se nudi i koji će biti u skorije vrijeme renoviran", rekla je Gordana Simić, direktorka JPU „Trol“ Derventa.

Derventa je i prije četiri godine proširivala kapacitet vrtića. Vlada Srpske je dogradnju centralnog objekta finansirala sa 400.000 maraka. 

Mi smo proširili sa 110–120 na 200, pokazalo se da je malo, sad širimo još jedan kapacitet i biće to zadovoljstvo“, rekao je Milorad Simić, gradonačelnik Dervente.

Grad Derventa sufunansira i cijenu boravka u vrtiću. Kao dio mjera pronalatiletne politike, odnedavno svaku novorođenu bebu daruju sa po 500 maraka.

Тагови: