Usvojene u različtim tekstovima

Akcize moraju na usaglašavanje

  • Извор: СРНА
  • 29.08.2022. 14:14

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je izmjene Zakona o akcizama kojima bi dizel-gorivo bilo jeftinije za 35 feninga, a prihvaćen je i amandman delegata srpskog naroda Dušanke Majkić da se radi usaglašavanja ograniči primjena ovog akta na 30 dana zbog različitih tekstova koji su usvojeni u domovima parlamenta BiH.

Zbog činjenice da su u različitim tekstovima u Domu naroda i Predstavničkom domu usvojene ove izmjene formiraće se zajednička komisija da usaglasi identičan tekst.

Cilj ovog zakona bio je da se ukinu akcize na gorivo, te da se tako snize cijene.

Na sjednici se obratio i poslanik iz Predstavničkog doma parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP), predlagač ovog zakona, koji je podsjetio da je prije 173 dana ovaj zakon prošao kroz Predstavnički dom.

Magazinović je podsjetio da je Predstavnički dom usvojio izmjene o smanjenju akciza na gorivo u trajanju od devet mjeseci.

"Obje entitetske vlade dale su podršku i kazale da raspolažu sa dovoljnim sredstvima koje bi mogle pokriti usvajanje ovog zakona", rekao je Magazinović novinarima.

On je dodao da su cijene goriva, kada je Predstavnički dom usvojio ovaj zakon, bile niže nego današnje.

Magazinović ocjenjuje da u praksi ukidanje akciza neće značiti mnogo jer se dva doma moraju usaglasiti što ne ide tako brzo 

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.