У билатералним нагодбама

Двије силе скоро у потпуности напустиле долар!

  • 20.12.2023. 10:30

Москва и Пекинг су скоро у потпуности напустили долар у билатералним нагодбама, изјавио је руски премијер Михаил Мишустин.

"Међусобна трговина је повећана за скоро једну трећину од почетка године. У међувремену, већина плаћања, преко 90, врши се у националним валутама, што показује скоро потпуну дедоларизацију економских веза", рекао је Мишустин на 28. редовном састанку предсједника влада двије земље у Пекингу.

Ове двије европске земље неће моћи да

Ове двије европске земље неће моћи да "постоје" без руске нафте: Писали Бриселу!

Русија и Кина испуниле су задатак који су поставили предсједници двије земље о довођењу билатералног трговинског промета на 200 милијарди прије рока, истакао је руски премијер, преноси ТАСС.

Руски министар економског развоја Максим Решетњиков рекао је новинарима у Пекингу да ће Русија повећати извоз пољопривредних производа у Кину до 2030. године.

"Прво, планирамо да у будућности динамично подстичемо промет пољопривредних производа“, рекао је он и додао да је Пекинг дозволио испоруке свињског меса из Русије.

Огласио се Трамп након шокантне одлуке: Бајден је пријетња за демократију!

Огласио се Трамп након шокантне одлуке: Бајден је пријетња за демократију!

Решетњик очекује да ће испоруке почети до краја следеће године. Указао је и на огроман потенцијал кинеског тржишта и вишак капацитета руских произвођача свињског меса.

Министар финансија Русије Антон Силуанов је истакао да је пољопривреда покретач за проширење трговинских веза са Кином. Такође је указао на могућност Москве за снабдијевање житом из Сибира и испоруке соје са Далеког истока у Кину.

Пратите нас и путем Вибера