Атина

Дводневни штрајк таксиста: Сутра генерални штрајк радника

  • Извор: Анадолија
  • 27.02.2024. 14:42

Таксисти у главном граду Грчке започели су у уторак четрдесетосмочасовни штрајк, а други дан ће се поклопити са националним штрајком радника јавног и дијела приватног сектора који ће пореметити јавни превоз те ваздушни и поморски саобраћај.

Више од 200 такси возила провозало се кроз центар Атине у оквиру протеста на које је позвао главни синдикат таксиста у главном граду Грчке.

Таксисти имају низ захтјева, укључујући смањење пореза, приступ аутобуским тракама и строже прописе о апликацијама за дијељење вожње.

“Нови порези наметнути самозапосленим у Грчкој су угрозили такси индустрију“, рекао је Георгиос Воилис, таксиста и члан синдиката.

У стану пронађено тијело жене, умрла усљед тровања алкохолом!

У стану пронађено тијело жене, умрла усљед тровања алкохолом!

Други дан штрајка поклопиће се са генералним штрајком широм Грчке који је сазвао главни синдикат јавног сектора како би обиљежио прву годишњицу најсмртоносније жељезничке катастрофе у држави.

Педесет седам особа је погинуло, а десетине повријеђено нешто прије поноћи 28. фебруара 2023. године, када се путнички воз сударио са теретним након што су грешком усмјерени на исте шине, а кретали се супротним смјеровима.

“Година је прошла, а одговорни за трагедију још нису одговарали за своје злочиначке радње које су довеле до погибије 57 наших сународника", навео је синдикат, познат по грчком акрониму ADEDY.

Амбасада Русије: Антируске изјаве демонстрирају неразумијевање

Амбасада Русије: Антируске изјаве демонстрирају неразумијевање

ADEDY такође позива на повећање плата у јавном сектору за 10 одсто како би се радници ухватили у коштац с растућим трошковима живота и инфлацијом, колективни уговор о платама и низ пореских олакшица.

Медицинско особље у државним болницама и наставници у државним школама рекли су да ће учествовати у штрајку, као и контролори лета на аеродромима, те запослени у банкама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)