Kod Prijedora!

Komisija za koncesije prihvatila ponudu "Drvo Eksporta" za eksploataciju uglja u Bistrici!

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2023. 14:51

Komisija za koncesije prihvatila ponudu Drvo Eksporta za eksploataciju uglja u Bistrici kod Prijedora!

Kako saznajemo, Komisija za koncesije Republike Srpske danas je na sjednici izvršila otvaranje Ponuda za dodjelu koncesije za eksploataciju uglja (lignita) na ležištu "Bistrica", kod Prijedora, odnosno izvršeno je otvaranje ponude pravnog lica "DRVO-EXPORT" d.o.o. Teslić koje je i jedino pravno lice koje je uputilo svoju ponudu na predmetni javni poziv za dodjelu koncesije.

Drvo Eksport: Podnesene prijave protiv pojedinaca zbog blokiranja javnog puta

Drvo Eksport: Podnesene prijave protiv pojedinaca zbog blokiranja javnog puta

Komisija za koncesije u punom sastavu je konstatovala da je pravno lice "DRVO-EXPORT" d.o.o. Teslić dostavilo svu potrebnu dokumentaciju u skladu sa javim pozivom koji je bio objavljen u Službenom Glasniku Republike Srpske, Glasu Srpske kao i na internet stranicama nadležnog ministarstva i komisije za koncesije. Time je pomenuto pravno lice ispunilo sve pravne i zakonske uslove da bude izabrano kao najpovoljniji ponuđač i da mu se dodijeli koncesija za eksploataciju uglja (lignita) na ležištu "Bistrica", kod Prijedora.

Oglasilo se

Oglasilo se "Drvo Eksport": Pozivamo institucije da spriječe nezakonito ponašanje pojedinaca!

Ovim se stavlja tačku na višemjesečne kontroverze oko koncesije za ugalj u Bistrici, jer su pojedini Federalni i opozicioni mediji u Srpskoj kao i nekolicina ekoloških aktivista, uglavnom iz Federacije BiH tvrdili da Drvo Eksport ne poštuje zakonsku procedure. 

Današnjom odlukom Komisije za koncesije Srpske na težini dobijaju izjave iz teslićke firme da se u stvari radilo o kampanji protiv njihovog preduzeća koju su pokrenula nekolicina medija i nevladinih organizacija, motivisani prvenstveno finansijskim i političkim razlozima, a ne bilo kakvom brigom za poštovanje zakona kako su predstavljali.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?