Бистрица

Одобрена експлоатација угља код Приједора - ово је цијена

  • Извор: АТВ
  • 22.02.2024. 15:10

Министарство енергетике и рударства одобрило је привредном друштву "Дрво експорт" из Теслића да експлоатише угаљ на лежишту "Бистрица" код Приједора.

Министарство је одлуку о одобрењу употребе рударског објекта донијело након законом утврђене процедуре.

Употребна дозвола је издата након што је концесионар прибавио сву потребну документацију прописану законом, добио водну и еколошку дозволу и након што му је одобрена пројектна документација.

"На основу свега, концесионар тек сада може да експлоатише угаљ у комерцијалне сврхе и да уплаћује концесиону накнаду за експлоатацију у висини од 2,6 КМ по тони експлоатисаног угља.


Александра Пријовић заказала још један концерт у Бањалуци

Александра Пријовић заказала још један концерт у Бањалуци

"Овај износ представља приход буџета Републике Српске и буџета локалне заједнице, којој се уплаћује 70 одсто прикупљених средстава", саопштено је из Министарства.

Подсјетили су да је концесиони уговор за експлоатацију угља на овој локацији закључен крајем септембра прошле године. Концесионар је од тада припремао сву потребну документацију те је, у складу са законским прописима који регулишу ову област, у међувремену вршио пробни рад.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?