Ministar poljoprivrede

Mitrović: Zajedno s privrednicima raditi na boljem poslovnom ambijentu

  • 02.03.2023. 11:51

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je na Prvoj međunarodnoj konferenciji zanatstva i preduzetništva u Laktašima da je veoma važno da resorno ministarstvo učini sve što može kada je riječ o podsticajima i zajedno sa privrednicima radi na stvaranju što boljeg poslovnog ambijenta kroz izmjenu određenih zakonskih rješenja.

"Naš je zadatak da pokažemo budućim investitorima šta Republika Srpska preduzima i koji su uslovi koje pružamo", rekao je Mitrović novinarima.

On je istakao da će Ministarstvo privrede i preduzetništva podržavati sve sajmove, konferencije i druge manifestacije koje prije svega promovišu zanatstvo i preduzetništvo širom Republike Srpske.

Mitrović je naglasio da će Ministarstvo učiniti sve što može kada je riječ o podsticajima, da će saslušati privrednike i njihove ideje čime će biti stvoreni uslovi za izmjenu određenih zakonskih rješenja kako bi malim i zanatskim radnjama, te privrednicima uopšte, omogućili što bolji poslovni ambijent.

"To je u njihovom, ali i u interesu Republike Srpske", rekao je Mitrović.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je da je na području grada registrovano 535 privrednika koji se bave zanatskim djelatnostima.

On je naglasio da lokalna vlast želi da bude servis privredi i rješava sve administrativne procedure kada je riječ o privredi.

Bojić je naglasio da je prihod privrede dostigao dvije milijarde KM i po tome su Laktaši treća lokalna zajednica u Srpskoj.

U Laktašima se održava prva Međunarodna konferencija zanatstva i preduzetništva Srpske radi promovisanja važnosti ove djelatnosti za republičku privredu.

Prva Međunarodna konferencija zanatstva i preduzetništva Srpske se u Laktašima održava u organizaciji Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.