ATV

Шулић потврдио

Нова уредба регулише цијене основних намирница

 • Извор: РТРС
 • 10.02.2024. 16:05

Министарство трговине и туризма, с циљем заштите потрошача, припрема уредбу којом би требало да буде регулисана цијена основних животних намирница, прије свега пекарских производа, рекао је за Радио Републике Српске, Денис Шулић, министар трговине и туризма у Влади Српске.

"Ми ћемо наставити даље да континуирано радимо на инспекцијским контролама за свакога ко не поштује маржу на основне животне намирнице и нафту и нафтне деривате, а креираћемо и нове мјере. Једна од њих може бити она која ће се тицати основних животних намирница, прије свега пекарских производа. Та уредба је у изради, а јавност ће благовремено бити обавијештена о њеном садржају", навео је Шулић.

Министарство је у претходној години, посредством Инспектората Републике Српске и Тржишне инспекције, провело низ провјера с циљем контроле трговачких ланаца, о поштовању прописаних маржи.


Коме је намијењен Путинов интервју: Песков открио

Коме је намијењен Путинов интервју: Песков открио

"У прошлој години, проведено је 1.558 контрола, а неправилности су утврђене код 568", рекао је Шулић

"У претходној години имали смо више написаних казни него у претходних шест година", додао је Шулић.

Он је подсјетио и да је претходно проведена кампања "Друштвено одговорно".

Пратите нас и путем Вибера

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.