Ко ће бити кандидати?

Изборна година расклимала политичко јединство у Сребреници

  • Извор: АТВ
  • 11.02.2024. 19:23

Изборна година расклимала је и српско и бошњачко политичко "јединство" у Сребреници.

Док се међу Бошњацима врти неколико имена, Срби су већ изашли са својим приједлозима.

Локални СНСД је предложио Милоша Вучића као кандидата за начелника општине.

Са друге стране, актуелни начелник из СНСД-а Младен Грујичић неће тако лако одустати од кандидатуре.


Кандидатуре посвађале опозицију у Бањалуци

Кандидатуре посвађале опозицију у Бањалуци

"Ми смо имали одбор и наш кандидат је млад човјек који живи у Сребреници, дипломирани правник, ради у Телекому, Милош Вучић, 35 година. Једногласна одлука одбора, значи, од 22, 21 је гласао", рекао је Радомир Павловић из сребреничког СНСД-а.

"Ја мислим да Сребреница није мјесто за експериментисање. За хајде можда ће онај нешто више урадити. Сви ми можемо и желимо много више, међутим прилике су онакве да урадите онолико колико је то могуће. Али вјерујем да ова позиција захтијева да се настави континуитет у пројектима и послу који смо започели", поручује Грујичић.

Грујичић има подршку осталих политичких партија у Сребреници. Из СДС-а кажу да Српска листа мора имати заједничког кандидата. Своју подршку дају садашњем начелнику.

"Ту су разговори врло конструктивни, врло живи и врло близу смо договора. Имали смо неколико састанака. На једном, посљедњем званичном смо се договорили да ћемо наступати са заједничким једним кандидатом. До тог кандидата треба убрзо да дођемо", поручују.

Барем јавно, бошњачке политичке партије не откривају име кандидата. Има их неколико, а АТВ незванично сазнаје да би то могао да буде Хамдија Фејзић.


Преминуо легендарни Шеки из Голубиње

Преминуо легендарни Шеки из Голубиње

"Има ли јединства међу бошњачким партијама? Па покушавамо га тражити у овим разговорима за наступ кад је у питању заједнички кандидат за начелника. Тренутно кад је у питању Скупштина, ту не постоји јединство међу одборницима већ неко вријеме", каже Алмир Дудић из сребреничке СДА.

Незванично, Фејзић има подршку и потпредсједника Републике Српске Ћамила Дураковића. За АТВ Дураковић то није желио да потврди.

"Ја сам уморан од Сребренице као мјеста гдје немамо изборе на бази програма рецимо економског развоја те локалне заједнице. Него увијек када би смо се приближили локалним изборима почињу политичка превирања о томе чија ће Сребреница бити. Па онда пумпамо неке политичке мишиће да ли је она српска или бошњачка", поручује Дураковић.

Што се других кандидата тиче, незванично у игри су и Тифа Ефендић али и Коса Зекић. Прича се да би и Народни фронт Јелене Тривић могао да има свог кандидата.

Пред сваке локалне изборе у Сребреници иста прича. Ова општина постане прави полигон за политичка препуцавања. Сви теже јединству, а чини се да га овај пут нема ни са бошњачке, али ни са српске стране.

АТВ незванично сазнаје да Бошњаци имају подршку страних амбасада како би се лакше докопали начелничке позиције. Наводно лобирају и Кристијана Шмита да им омогући и гласање по попису из `91. године. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.