Скуп

Лопаре: Окупили народ због литијума, па причали против Србије

  • Извор: АТВ
  • 11.12.2023. 19:19

Од трибине на којој је требало да буде ријечи о литијуму, најмање се говорило о теми. На скупу су се чули политички ставови, прича против предсједника Србије али и позив на бојкот избора.

Од трибине на којој је требало да буде ријечи о литијуму, најмање се говорило о теми. На скупу су се чули политички ставови, прича против предсједника Србије али и позив на бојкот избора.

Такве изјаве изазвале су негодовање многих окупљених грађана.

 „Ми смо против политике, није требала политика да се мијеша у то, ипак ми грађани општине Лопаре треба да знамо нешто више о том литијуму“, каже Радмила Пришић из Лопара.

Међу организаторима скупа и они којима се, тврде за АТВ, скретање са теме такође није допало. Зашто нису реаговали?

„Да вам кажем, пуно људи је узимало микрофоне за вријеме трајања трибине. Било је то... неких изјава које су мени биле лично смијешне али шта да се ради. Политици није било мјеста на пуно мјеста, ако ћемо искрено да кажемо, али да ли неко од нас има право да некоме нареди шта ће да прича или неће да прича, то је друга ствар“, рекла је Снежана Јагодић Вујић, један од организатора скупа.

Од литијума до позива на бојкот избора у Србији: Пропала трибина у Лопарама

Од литијума до позива на бојкот избора у Србији: Пропала трибина у Лопарама

Грађани су, након политичких изјава, масовно напуштали салу. Међу онима који су одлучили да напусте скуп био је начелник Лопара.

„Људи су бурно реаговали на то и ја лично тада смо и напустили скуп и изашли из сале. Прије тога је било говора о литијуму, о ефектима ископавања литијума са стране организатора који су против отварања рудника на подручју наше општине док се није претворило у неку политичку причу, а грађани су дошли с правом забринути да чују причу и једне и друге стране, да се информишу, а добили су једну таку политичку поруку која је неприхватљива“, изјавио је Радо Савић, начелник општине Лопаре.

Кад се подвуче црта, трибина је искоришћена да се говори против Србије и њеног руководства, била то намјера организатора или не. Појединци очигледно не бирају средства али су могли да изаберу они који су организовали скуп и да одузму ријеч онима који су одлучили да промовишу личне политичке ставове који са темом нису имали никакве везе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.