Božo Marić

"Protest u Bistrici organizovala opozicija, a ne mještani"

  • Извор: АТВ
  • 18.06.2023. 19:44

Današnji skup u Bistrici je politički i na njemu je najmanje bilo mještana Bistrice, koji će imati koristi od rudnika, a ne štetu.

Tvrdi ovo Božo Marić, mještanin koji je vlasnik zemljišta na kojem je planirano istraživanje za rudnik lignita.

“Svu potrebnu dokumentaciju za istraživanje dobio sam još dok je Marko Pavić bio načelnik opštine, a vidim da je on danas bio u toj protestnoj šetnji. Pavić je, javnost zna, svu svoju imovinu još ranije prodao u Bistrici i sad želi da se ponovo politički aktivira", rekao je Marić.

Marić ističe da je danas na tom okupljanju bilo najmanje mještana Bistrice, a više ih je bilo iz okolnih mjesta i Prijedora i Banjaluke jer ih je politika dovela.

"Što se tiče istraživanja na tom lokalitetu, to je sve moja privatna zemlja. Sve se radi u skladu s propisima i nije ni bilo nikakve eksploatacije uglja, već je na jednom mjestu zbog obilnih padavina bilo klizište pa se moralo sanirati”, kaže Marić i dodaje da mu nije jasno zašto se neko sad buni jer će se raditi o površinskom kopu i utvrđeno je da neće biti nikakvog zagađenja niti štete za mještane.

Marić podsjeća da u Bistrici i okolnim mjestima živi oko 700 mještana, a da je na tom nekom protestu bilo nekoliko destina i da velika većina nije iz Bistrice, osim nekoliko komšija koji se u stvari i ne bune zbog rudnika, već zbog lokalnog puta koji tuda prolazi, a koji, kako kaže, nije uknjižen.

Danas je u prijedorskom naselju Bistrica održan skup tridesetak aktivista, među kojima je bio i bivši načelnik Prijedora Marko Pavić, ali i aktuelni potpredsjednik Narodne skupštine Mirsad Duratović, jer se navodno bune zbog istraživanja za iskop lignita na tom mjestu.

Prema riječima više mještana, opet se politika uplela i opozicione partije sada žele da se ovdje ništa i ne radi.

Mještanin koji je nedavno dobio posao u teslićkoj firmi kaže: “Neka to država sve vodi po redu i po zakonu i neka sačuva i mjesto i potok, ali ako pitate treba li nam posla, mislim da vam niko iskren neće reći da ne treba”.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.