Трговина дрогом

АТВ открива имена ухапшених у акцији ”Рома”, за 11 предложен притвор

Окружно јавно тужилаштво у Приједору затражило је одређивање једномјесечног притвора за 11 од 14 ухапшених у акцији ”Рома”, осумњичених да су дужи временски период трговали дрогом на подручју Приједора.

У ОЈТ Приједор за АТВ наводе да је притвор предложен за Приједорчане Вању Вуковића, Дајану Радошљевић, боксера Дражана Јањанина, Бојана Сававановића, Огњена Ковачевића, Горана Хрваћанина, Манојла Кунића, Драгана Вујчића, Игора Лакић (раније Матијаш), Сашу Мићића из Модриче и Марка Угреновића из Градишке.

”Групи се на терет ставља да су од почетка 2023. године до 23. априла ове године бавили производњом и прометом дроге на подручју Приједора. Осумњичени су дјеловали као група, а главне ријечи у груси су водили Вуковић и Радошљевићева”, каже добро упућени извор АТВ-а.

Акција ”Рома”: Заплијењено 20,6 килограма дроге и 209 стабљика индијске конопље

Акција ”Рома”: Заплијењено 20,6 килограма дроге и 209 стабљика индијске конопље

У тужилаштву наводе да је притвор затражен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак скривањем доказа или утицајем на свједоке и саучеснике. Затим због страха од понављања кривичног дјела, али и узнемирења јавности. О притвору ће у законском року одлучити Окружни суд у Приједору.

Ова група је ухапшена у оквиру акције ”Рома у којој је заплијењено 18,6 килограма марихуане, 1,24 килограма кокаина и 790 грама хапшиша. На једном имању у селу Козаруша откривена је и лабораторија за вјештачки узгој марихуане, у којој је пронађено 209 стабљика индијске конопље у пуном цвату.

ЕКСКЛУЗИВНО: Погледајте лабораторију марихуане која је откривена у Козаруши

ЕКСКЛУЗИВНО: Погледајте лабораторију марихуане која је откривена у Козаруши

Током акције заплијењено је шест пушака, пиштољ, аутомобил, више мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизно мјерење и други предмети који ће послужити као доказ у даљем поступку.

Иначе, већина осумњичених је већ пролазила кроз полицијске евиденције. Најпознатије име акције је Вања Вуковић, који је и раније осуђиван због трговине наркотика и других кривичних дјела.

У акцији у Приједору ухапшен Вања Вуковић

У акцији у Приједору ухапшен Вања Вуковић

Против Бојана Савановића у току је судски поступак због сумње да је помагао у убиству Михајла Ступара званог Шмит у марту 2021. године. За злочин је оптужен Марко Момић, док се Савановићу на терет ставља да је помогао Момићу да, након убиства, илегално пређе границу са Србијом.

Дајана Радошљевић, али и Вуковић довођени су у везу са Далибором Раилићем званим Дуги, коме је у току суђење по оптужници за организовани криминал, трговину дроге и тешко убиство начелника Сектора криминалистичке полиције ПУ Приједор Раденка Башића.

Пратите нас и путем Вибера