Zbog krivičnih djela

Ažurirana lista najtraženijih bjegunaca u Evropi: Na spisku i državljani BiH

  • Извор: Кликс
  • 30.08.2023. 22:41

Europol je objavio ažurirarnu listu najtraženijih bjegunaca u Evropi, a na njoj se nalaze i dva državljanina BiH za kojima traga Slovenija.

Europol tako traga za Mladenom Samardžijom, a potjernicu je raspisala Slovenija. Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti se da je kao član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom "Kavački klan".

Preko SKY komunikacije koordinirao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove članove kriminalne grupe. Kaznenim radnjama sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist. Samardžija je označen kao opasan.

Slovenija je raspisala potjernicu i za Radomirom Cvijanovićem, rođenim 1984. godine državljaninom BiH koji je optužen da je zajedno sa ostalim pomagačima provalio u trezor banke SKB Banke doo, tačnije u 428 sefova. Protivpravno su otuđili 19.903.924,00 evra gotovine i više vrijednih predmeta u vrijednosti od najmanje 13.000.000,00 evra. Pokušali su provaliti i u 29 sefova, ali neuspješno.

Postoji i mogućnost da je Cvijanović operacijom promijenio izgled, a navodi se i da je naoružan i opasan, prenosi klix.ba

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.