Saslušani svjedoci odbrane

Nastavak suđenja Kinezu: Saslušani svjedoci privođeni na dan ubistva Ćuluma

  • Извор: АТВ
  • 26.10.2021. 16:00

Saslušavanjem svjedoka odbrane nastavljeno je suđenje Siniši Šakiću zvanom Kinez, optuženom za teško ubistvo Slaviše Ćuluma.

Među njima bilo je i onih koji su od ranije poznati policiji po različitim krivičnim djelima.

Šakićev branilac imao je gotovo ista pitanja za sve, a odnosila su se na njihovo privođenje na dan Ćulumovog ubistva.

Gotovo svi oni su nakon ubistva bili privedeni u policijske prostorije, dok su sa Šakićevim kumom, koji je takođe danas svjedočio, samo obavili razgovor.

Potvrdili su i da im je policija pretresala stanove i druge objekte koje koriste, ali da im nisu našli ništa što bi moglo da ih dovede u vezu sa ovim teškim krivičnim djelom.

Polemiku je izazvalo svjedočenje Aleksandra Štrkića jer je tužilac Snježana Petković tvrdila da se iskaz tog svjedoka razlikovao u odnosu na ono što je rekao u policiji na dan kada je priveden.

Iako nije imala pravo da ga ispituje na te okolnosti odbrana se nije bunila, iako im, kako su naveli, nije jasno zašto je pominjala osobe koje nemaju veze sa postupkom. I za naredno ročište planirana su saslušanja svjedoka odbrane. Neka od njih  odnosiće se na Šakićevo kretanje u periodu kada se desilo ubistvo

Naredno ročište zakazano je za 12. novembar kada bi trebalo da svjedoči još osam svjedoka odbrane, među njima i jedan policijski službenik.

Optužnica protiv Šakića podignuta je u martu, a na teret mu se stavlja teško ubistvo. Prema optužnici on je planirao ubistvo, pratio Ćuluma sa, za sada, još jednom nepoznatom osobom, te ispalio 22 metka nakon čega je Ćulum na mjestu ostao mrtav.


  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм