600 policajaca na terenu

Steže se obruč oko Berberina: Nadaju se da je Monika živa

  • 27.12.2019. 19:37

Danas je policija i žandarmerija češljala teren i još jednom zavirila u svaku kuću selima Podvis, Orešac, Glogovica, potom vikendice ka Vasilju.

Ukupno 600 policajaca, pripadnika Žandarmerije, lovaca i mješatana iz Knjaževačkog i svrljiškog kraja sedmi dan od nestanka niške tinejdžerke Monike Karimanović (12) koju je 20. decembra oteo Ninoslav Jovanović (46) zvani "Malčanski berberin", pretražuju atare oko sela Provis, Glogovica, Orešca, Rgošte. Glogovce i Vasilja kako bi oslobodili djevojčicu i uhvatili manijaka. 

- Potraga je teška, ali ima i prvih naznaka da ne kažem rezultata. Otmičar osjeća da smo mu za petama i mijenja pravac. Bio je u SvrljiškojTopli, viđen je na prilazu između sela Niševca i Palilule. Otkrili smo mu skorvište u Orešcu gdje je boravio u nenaseljenoj kući rođaka po bratovljevoj ženi i gdje je iz susjedne kuće krao hranu.

Imamo već sada nepobitne dokaze da je Jovanović otmičar i da je djevojčica sa njim čiju smo kosu koju joj je ošišao u Orešcu, pronašli u podrumu kuće gdje su spavali. To nam potrđuje da je djevojčica živa. Na terenu smo našli tragova njihove obuće što znači da djevojčica hoda za njim.

Viđena je u jednom selu gdje je Jovanović tražio vodu za kamion kojim se dovezao od Malče gdje smo najprije našli ranac djevojčice u zemunici koju je koristio prvog dana.

Očito je da pokušava da zavara trag ali na osnovu dosadašnjeg kretanja i uz pomoć lovaca iz Svrljiga i Knjaževca, a na osnovu procena naših kriminalističkih stručnjaka, uspjevamo da rekonstruišemo njegovo kretanje i vjerujem da se krug sužava i da ćemo ga uhvatiti prije nego što počini teži zločin - kaže izvor iz istrage.

U jednoj kući u Miljkovcu  policija je pretraživanjem te kuće, pronašla ćebe i jorgan u podrumu, za koje se sumnja da su koristili nestala devojčica i osumnjičeni Jovanović. Potraga ulazi u osmi dan i veruje se da će otmičar uskoro biti otkriven.

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок