Основни суд Бањалука

Суд издао наредбу о расписивању потјернице за одбјеглим педофилом

Основни суд у Бањалуци донио је Наредбу о расписивању потјернице за Ивицом Мишковићем из Какња који је, након пресуде, побјегао из просторије за задржавање тог суда и за којим интезивно трагају Судска полиција и МУП Републике Српске.

У суду наводе да је Мишковић неправоснжаном пресудом јуче осуђен на јединствену казну од четири године затвора због четири кривична дјела обљубе над дјететом млађим од 15 година из става 7. који се односи на ”другу полну радњу”, за које је запријећена казна од једне до осам година затвора.

”За свако појединачно дјело суд му је изрекао казну од по 14 мјесеци затвора. Казне су му обједињене у јединствену од четири године затвора”, саопштио је Основни суд у Бањалуци.

Надзорне камере АТВ-а снимиле педофила док је бјежао!

Надзорне камере АТВ-а снимиле педофила док је бјежао!

Додају да је након пресуде донесено рјешење којим је Мишковићу продужена мјера притвора до правоснажности пресуде. Притвор је продужен због страха од бјекства и понављања кривичних дјела.

”Непосредно након изрицања првостепене пресуде оптужени је побјегао из просторија Основног суда у Бањалуци. На околности како је притворено лице побјегло, суд се не може изјаснити, и позивамо медије да се обрате надлежном Окружном центру Судске полиције Бањалука”, наводи се у саопштењу суда.

Драгојевић за АТВ: Притвореник побјегао након изрицања пресуде

Драгојевић за АТВ: Притвореник побјегао након изрицања пресуде

Подсјетимо, случај обљубе у фебруару 2021. године је открила жртвина мајка када је педофила ухватила на дјелу и све пријавила полицији. Након тога мајка је јавно на друштвеним мрежама указивала на Мишковића, који је очух дјевојчициног оца, позивајући грађане да помогну у његовом проналаску.

Открила је на којим се локацијама кретао и налазио, па је звала полицију, али је по њиховом доласку Мишковић "испарио". Мајка је на друштвеним мрежама објавила фотографије осумњиченог, али је и поред тога успио да умакне у Хрватску.

Више од годину дана Мишковић је био у бјекству и ухапшен је у Њемачкој на основу међународне потјернице. Изручен је правосуђу Српске 24. јуна прошле године и спроведен у КПЗ Бањалука на Туњицама, да би четири дана касније Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци против њега подигло оптужницу.

Иначе, мајка жртве у медијима је тврдила да је Мишковић у четири наврата злостављао њену кћерку, којој је и пријетио. Тврдила је да је он искористио њихово повјерење јер је дјевојчицу напаствовао у њеној кући, што нико није очекивао будући да га је жртва познавала цијели живот и називала га "дедом".

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.