Бањалука

Ванредна инспекција у требињском затвору након бијега Кинеза

  • Извор: АТВ
  • 20.11.2023. 12:16

Након бијега кинеског држављанина из затвора у Требињу министар правде Републике Спрске Милош Букејловић наредио је ванредни инспекцијски надзор у овој казнено-поправној установи.

Ванредна инспекција наређена је с циљем утврђивања чињеничног стања у предмету извршења мјере притвора, као и бјекства притвореног лица.

Ријеч је о лицу иницијала Q.T, држављанину Народне Републике Кине, које се налазило у екстрадиционом притвору по одлуци Суда БиХ, а које је побјегло из Казнено-поправног завода Требиње.

"Поручујемо да ће, уколико се утврде пропусти у вођењу и организацији рада у Казнено-поправном заводу Требиње, посљедице сносити сви одговорни, у складу са законима који уређују област извршења кривичних и прекршајних санкција", кажу у МИнистарству правде.


Представљена нова хиперсонична ракета: Брзина до 24.700 км/х

Представљена нова хиперсонична ракета: Брзина до 24.700 км/х

Такође, Букејловић је наредио руководиоцима у свим казнено-поправних установа да опште и посебне мјере за одржавање реда и безбједности подигну на највиши ниво.

"Опште и посебне мјере за одржавање реда и безбједности подразмјевају општу безбједност у казнено-поправним установама, радилиштима и просторима у којима затвореници, притвореници и малољетници бораве и раде, одржавање унутрашњег реда и дисциплине, те безбједност приликом спровођења свих радњи, мјера и поступања из надлежности  казнено-поправних установа у Републици Српској", објашњено је у МИнистарству правде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина