"Definicija jednoroga"

Emotivno pismo Jokićevog saigrača: Znam da Džoker sada ne želi pažnju, ali...

  • 06.06.2023. 11:20

Košarkaš Denvera Džef Grin napisao je nedavno emotivno pismo za sajt "Players Tribune" o kom je govorio o velikom finalu NBA lige koje Nagetsi igraju protiv Majamija!

Rezultat poslije prve dvije utakmice je 1:1 u seriji, naredne dvije se igraju u Majamiju, a Grinovo pismo je ugledalo svjetlost dana malo prije prve utakmice, odnosno dok finale još nije ni počelo.

Stiv Ker: Marej je glava zmije, ne Jokić

Stiv Ker: Marej je glava zmije, ne Jokić

Redovi ovog pisma jasno govore koliko je samom Grinu važno da Nagetsi, kao i on sam, uzmu titulu.

- Trenutno sjedim ovde i uživam u bejzbolu u nedjelju veče. Smiješno je, nema mnogo drugih sportova na TV-u dok gledam okolo. Tiho je. Razmišljam u sebi gdje su sve te utakmice otišle??? Zašto nema košarke i hokeja? Onda sam shvatio zašto. To je zato što je jun, što znači da skoro da i nema utakmica. A oni koji ih igraju, to nešto znači - počeo je Grin:

Trener Majamija nakon pitanja o Jokiću: Ko to tvrdi, taj ne zna mnogo o košarci!

Trener Majamija nakon pitanja o Jokiću: Ko to tvrdi, taj ne zna mnogo o košarci!

- Nisam od onih koji razmišljaju o sezoni prije nego što se završi, tako da ću da budem kratak i sladak. Ovo je poseban trenutak, za Denver, za organizaciju Nagetsa, za moje saigrače, i - da, neć da lažem - za mene! Kul je biti na ovom mjestu, posebno sa putem koji sam prešao da stignem ovde. 16 godina, 15 sezona, više od 1.000 utakmica, 11 timova (računam Sijetl i Oklahomu kao jednu stanicu). Neki ljudi, znam, vjerovatno gledaju na 11 timova" i vide negativno. Ali ja to vidim drugačije. Kao putovanje koje sam prošao i perspektivu koju sam stekao. Zahvalan sam gdje me je moja karijera odvela i ponosan sam što još traje.

Denver i Jokić brutalno oštećeni: Svijet bruji o nevjerovatnoj sudijskoj odluci

Denver i Jokić brutalno oštećeni: Svijet bruji o nevjerovatnoj sudijskoj odluci

Osvrnuo se Grin na to što je sa Klivlendom 2018. izgubio finale, te se dotakao kolektiva koji Denver ima.

- Nešto što volim kada je u pitanju ova grupa je to što je naš fokus oštriji kako smo bliži cilju. Bilo da se radi o završetku utakmice, serije ili plej-ofa. Istu tu energiju donosimo i u finale. Znam da ne želi pažnju, ali uzbuđen sam zbog Džokera (Nikola Jokić). On je definicija jednoroga i drago mi je što sada može da uradi svoju stvar na najvećoj mogućoj sceni. Uzbuđen sam i zbog Džamala. Da ljudi prepoznaju da je jedan od najboljih bekova u ligi - napisao je Grin koji se u svojoj "ispovijesti" dotakao i svih ostalih saigrača čije je kvalitete pomenuo.

Nije zaboravio ni porodicu.

Jokić usred NBA finala misli na Srbiju: Igranje za reprezentaciju je malo viši nivo!

Jokić usred NBA finala misli na Srbiju: Igranje za reprezentaciju je malo viši nivo!

- Imao sam i neko vrijeme da provedem kao otac. Sa mojim ćerkama je to ironično, jer one dolaze da gledaju mene kako radim. Ali tokom ove pauze prije finala, desilo se to da im je bila posljednja nedjelja škole, sa ovim ceremonijama i događajima koje imaju. Tako da je bilo lijepo, za promjenu, da budem dio svega toga. Da ja budem onaj u publici. Zapravo, moram da se pohvalim. Moja druga najstarija ćerka Jasmin je dobila nagradu od svojh drugova zato što je "nevjerovatna osoba." Srećne su zbog tate, one to ne prate do detalja, ali znaju šta znači kad igramo. Znaju da je "tatin tim pobijedio Lebronov tim" i da on sada pokušava da osvoji prsten. Nikada ranije to nije uradio - rekao je Grin, prenosi Telegraf.rs.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм