Клуб издао хитно саопштење

КК Партизан: Нападнути смо, хоће да нас покраду!

  • 26.02.2024. 14:15

Кошаркашки клуб Партизан издао је хитно саопштење у којем обавјештава јавност да је Инстаграм страница клуба мета сајбер напада и страхују да би коначни епилог могла бити крађа идентитета.

Црно-бијели су написали и да је читав случај пријављен "Мети" и надлежним органима.

Наиме, "парни ваљак" је у посљедњих неколико дана добио огроман прилив нових пратилаца на званичном Инстаграм профилу, али је ријеч о лажним, такозваним "бот" профилима из Индије, Пакистана итд.

Партизан се огласио и изразио сумње да је у питању планирана акција и организован сајбер напад.

"Током посљедња 72 сата званична Инстаграм страница Партизана је мета сајбер напада. Званична Инстаграм страница Партизана током посљедњих 72 сата трпи сајбер нападе током којих се међу пратиоце додаје велики број сумњивих, веома извјесно, бот профила. Овај случај је пријављен компанији "Мета" и надлежним органима. Мотив напада није познат, али се претпоставља да циљ може бити онеспособљавање налога, дискредитација налога или каснији покушај крађе идентитета", саопштио је клуб из Хумске.

Незгодна ситуација и напад под којим се актуелни регион нашао наступили су током паузе усљед репрезентативних обавеза.

Међутим, сви странци већ су "повучени" натраг у Београд како би се започело са тренинзима и припремама у наставку клупских такмичења.

Црно-бијели се на терен враћају већ за три дана када у Београдску арену долази Ефес у оквиру 27. кола Евролиге.

Обавезе у АБА лиги очекују их 3. марта, а поново ће Партизан бити домаћин Цедевита Олимпији из Љубљане.

Добре вијести за Жељка Обрадовића су опорављени Џејмс Нанели и Ален Смаилагић.

Кошаркаши су залијечили повреде које су их мучиле током Купа Радивоја Коараћа па ће бити на располагању тренеру Обрадовићу.

Пратите нас и путем Вибера