Miodrag Linta

Srbi uhapšeni u Hrvatskoj zbog objava na društvenim mrežama

  • 22.08.2023. 20:29

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta zatražio je da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputi protesnu notu Hrvatskoj zbog hapšenja krajiškog Srbina i istaknutog estradnog umjetnika čiji su inicijali R.L. /63/ na graničnom prelazu Bajakovo - Batrovci.

 Linta je istakao da je opštinski sud u Šibeniku donio dvije skandalozne i etnički motivisane presude čiji je cilj zastrašivanje krajiških Srba da ne odlaze u svoj zavičaj i sprečavanje svečanog obilježavanja seoskih slava na krajiškom prostoru i masovno učešće srpskog naroda u tim proslavama.

Srpski pjevač uhapšen u Hrvatskoj

Srpski pjevač uhapšen u Hrvatskoj

On je rekao da se R.L. u nedjelju, 20. avgusta, vraćao automobilom iz rodnog Knina u Beograd, kada ga je uhapsila hrvatska policija prilikom rutinske kontrole na graničnom prelazu.

Hrvatska policija ga je odvela u zatvor u Kninu, a zatim je sproveden u zatvor u Šibeniku.

Uznemirujuće! Iz sve snage udara ženu glavom u glavu!

Uznemirujuće! Iz sve snage udara ženu glavom u glavu!

"Opštinski sud u Šibeniku je 21. avgusta u večernjim časovima osudio R.L. na 15 dana zatvora sa sramnim obrazloženjem da je tokom 1995. godine izvodio pjesme koje su veličale Republiku Srpsku Krajinu i na taj način, tobože, povrijedio ugled Hrvatske", naveo je Linta.

On je istakao da je hrvatska policija nekoliko dana ranije, 18. avgusta, uhapsila još jednog krajiškog Srbina i estradnog umjetnika čiji su inicijali D.O. /45/ iz Obrovca jer je na svom profilu na društvenoj mreži "Fejsbuk" objavljivao fotografije i pjesme koje tobože vrijeđaju nacionalna osjećanja Hrvata.

Stanivuković odavno prihvatio odluke Ustavnog suda BiH u skladu sa stavovima svoje partije

Stanivuković odavno prihvatio odluke Ustavnog suda BiH u skladu sa stavovima svoje partije

NJemu je Opštinski sud u Šibeniku 19. avgusta odredio novčanu kaznu od 1.000 evra.

Linta traži da Srbija pošalje jasnu poruku Hrvatskoj da je neprihvatljivo hapšenje krajiških Srba zbog pjevanja nacionalnih i patriotskih pjesama i da hrvatski sudovi donose zatvorske ili novčane kazne jer je tobože prekršen Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Firma iz BiH ostala bez radnika jer su svi dali kolektivni otkaz

Firma iz BiH ostala bez radnika jer su svi dali kolektivni otkaz

Linta je ukazao da je riječ o najgrubljem kršenju ljudskih prava krajiških Srba, odnosno prava na slobodno izražavanje nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta.

Kopao kanal pa umro u njemu

Kopao kanal pa umro u njemu

Dvojica Srba uhapšena su i procesuirana pred sudom u Šibeniku zbog objavljivanja sadržaja na društvenim mrežama čime su, kako je pravosuđe procijenilo, "vrijeđali nacionalne osjećaje građana Hrvatske" i "povrijedili ugled Hrvatske", objavio je danas Dokumentaciono-informacioni centar "Veritas".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)