Savjet za bezbjednost saobraćaja

Smanjen broj saobraćajnih nesreća

  • 21.06.2019. 13:20

Savjet za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske konstatovao je danas u Banjaluci da je u prvih pet mjeseci ove godine u Srpskoj zabilježen manji broj saobraćajnih nesreća u odnosu na isti period prošle godine, kao i da će biti nastavljene intenzivne aktivnosti na poboljšanju stanja u ovoj oblasti.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da je u prvih pet mjeseci na putevima poginulo 39 lica, dok ih je u istom periodu prošle godine stradalo 40. 

"Ovim nismo zadovoljni, a cilj nam je da različitim prevenitivnim aktivnostima unaprijedimo bezbjednost saobraćaja u Srpskoj", rekao je Trninić novinarima nakon sjednice Savjeta za bezbjednost saobraćaja. 

On je istakao da bi trebalo pooštriti i represivne aktivnosti kako bi bezbjednost saobraćaja bila unaprijeđena, ali i izmijeniti Zakon o obaveznom osiguranju motornih vozila. 

Govoreći o situaciji u "Željeznicama Republike Srpske", Trninić je rekao da se sve radi u skladu sa onim što je dogovoreno sa predstavnicima sindikata. 

"Nažalost, sada pojedini lideri sindikata kažu da nisu zadovoljni dogovorenim. Neka sa upravom preduzeća rješavaju ono za šta misle da nije dobro", kaže Trninić. 

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović naglasio je da će biti nastavljen rad na obilježavanju kritičnih tačaka na putevima u Republici Srpskoj. 

"Predstoji nam ljetni period i dodatnim aktivnostima moramo unaprijediti bezbjednost u saobraćaju. Na saobraćajnicama u Republici Srpskoj je u prošloj godini identifikovano 28 kritičnih tačaka, a jedna od njih je put Banjaluka - Crna Rijeka. Cilj nam je da sve ove tačke budu sanirane", rekao je Radović. 

Sjednicom Savjeta za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske predsjedavao je premijer Srpske Radovan Višković.