Вашингтон

Америка: И Миша Вацић на листи санкционисаних

  • Извор: АТВ
  • 16.11.2023. 17:13

На најновијој листи санкционисаних појединаца америчког министарства финансија нашао се и лидер Српске деснице Миша Вацић.

Американци су санкционисали Мишу Вацића јер је на референдумима за независност региона у Донбасу био међународни посматрач.

Такође, како су навели, санкционисан је јер је "заговарао анексију ових региона од стране Русије".

"Стејт департмент именује Мишу Вачића на основу ЕО 14024 да је одговоран или саучесник, или да је директно или индиректно учествовао или покушао да се укључи у активности које нарушавају мир, безбједност, политичку стабилност или територијални интегритет Сједињених Држава , својим савезницима или партнерима, за или у име, или у корист, директно или индиректно, Владе Руске Федерације", наводи се у саопштењу америчког министарства финансија.

Објаснили су да је имовина свих санкционисаних особа која се налази у САД или у посједу или контроли америчких особа блокирана и мора се пријавити ОФАЦ-у.


Америка увела санкције Ђокићу и Перовићу

Америка увела санкције Ђокићу и Перовићу

"Осим тога, блокирани су и сви субјекти који су у власништву, директно или индиректно, појединачно или у збиру, 50 одсто или више од стране једне или више санкционисаних особа. Све трансакције америчких особа унутар (или у транзиту) Сједињених Држава које укључују било какву имовину или интересе у имовини одређених или на други начин блокираних особа су забрањене осим ако нису одобрене општом или посебном лиценцом издатом од ОФАЦ-а или изузете. Забране укључују давање било каквог доприноса или пружање средстава, добара или услуга од стране, или у корист било које блокиране особе, или примање било каквог доприноса или пружање средстава, добара или услуга од било које такве особе", појашњено је.

Американци нису пропустили прилику ни да запријете.

"Осим тога, финансијске институције и друга лица која обављају одређене трансакције или активности са кажњеним лицима могу се изложити санкцијама или бити предмет извршне радње", запријећено је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина