Комшије откривају гдје води тунел и канали у близини имања са ког је нестала мала Данка

  • Извор: Курир
  • 29.03.2024. 22:28

У близини имања породице Драгомировић, иначе Иване Илић, мајке дјевојчице Данке Илић (2) из Бора која је тамо у уторак нестала око 13.45 сати, полиција је открила тунел и канал који води до рудника и Борског језера, а утврђено је да тамо нема ничега у вези на нестанком девојчице.

Подсјетимо, Данка Илић нестала је прије четири дана у тренутку када је са мајком Иваном и трогодишњим братом дошла на имање њене породице гдје претходно годинама није ишла. Дјевојчица је у тренутку имала косу везану у репић, маслинастозелену јакну, љубичасте панталоне и црне патике. Ово је, иначе, био први пут када је покренут систем "Пронађи ме" по угледу на Амбер Алерт. Опсежна потрага траје од пријаве нестанка дјетета и многобројни припадници МУП-а Србије су на терену у Бањском пољу.

„Породица Данкине мајке на чијем имању је и нестала прије четири дана, имали су још земље поред овог имања. Наиме, они су раније посједовали веће парче земље, али су то распродали у једном тренутку. Ти плацеви се налазе у њиховој околини, тачније налазе се испод њих, с обзиром да су они оставили парче земље на висини“, објаснила је за Курир комшиница ове породице и додала:

„Током јучерашњег дана у близини имања били су багери који су на неколико различитих локација прекопали терен. Колико се сјећам испод одређених њихових парцела налазе се неки одводи, канали и тунел који воде до рудника, али и Борског језера. Иначе, кроз тај тунел може да прође човјек, довољно је широк, бетониран је.

Поново се огласио тата нестале Данке

Поново се огласио тата нестале Данке

Како је Куриру објаснила саговорница, терен око куће је неприступачан, с обзиром да је и она сама удаљена од тог главног пута.

„Једном док сам шетала у близини њихове ливаде, напао ме је Иванин тата и љутито ми пријетио да се помјерим са његовог посједа. Рекла сам му да само шетам, а он је онако непристојно викао и рекао да му не треба нико ко се шуња око његовог имања. Стварно, нисам имала злу намјеру, шетала сам. Још једном сам била у близини њиховог имања и упала сам у једну рупу. Било је блато и успјела сам да се извучем, али те рупе и одводи нису нимало наивни“, каже комшиница која живи у непосредној близини појате Иванине породице.

„Током трећег дана потраге багери су купали према мапи, односно скици коју су добили од надлежних из града Бор. На тим мапама су уцртани сви објекти за које се зна изнад и испод земље, из тог разлога је и градоначелник Бора био на лицу мјеста синоћ са министром полиције Братиславом Гашићем. Шетала сам тамо синоћ у том тренутку како бих видјела да ли има нека нова информација, јер ми сви бринемо за то дијете.“

Да ли је ово знак да кућа ипак крије неку тајну?

Да ли је ово знак да кућа ипак крије неку тајну?

Према наводима саговорнице, полиција је у сриједу ујутру долазила на врата како би провјерили да ли је неко од комшија видио или чуо нешто везано за нестанак дјевојчице.

„Полиција ради добар посао, ту су све вријеме, а поред оног шатора који су још у сриједу увече ставили јутрос је освануо још један“, наводи комшиница.

Према ријечима комшија, Иванина породица имала је несугласице због тог имања јер је Ивана хтела ту кућу да да на коришћење свом свекру и свекрви јер је стан у Бору гдје живе сви заједно, постао тијесан. Тог дана Ивана је наводно, повела дјецу на имање како би видјела у каквом стању је кућа и двориште и да ли постоји могућност да се среди за живот у приступачним условима.

Како је МУП раније саопштио, специјалистички тимови за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације из Београда и Новог Сада, заједно са осталим припадницима Министарства унутрашњих послова, од раних јутарњих часова, детаљно су претражили тунел, подземне канале и шахте укупне дужине око 4,5 километара, у рејону Бањског Поља до града Бора и том приликом нису пронађени никакви трагови који би указали на то да се двогодишња Данка Илић ту налазила.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)