Advokat potvrdio

Kosovski policajci zvjerski pretukli uhapšenog Dušana Obrenovića

  • Извор: Косово онлајн
  • 30.05.2023. 10:07

Advokat Predrag Miljković koji zastupa juče u Zvečanu uhapšenog Dušana Obrenovića izjavio je da je njegov klijent brutalno pretučen od strane pripadnika Kosovske policije.

"Sinoć sam kasno angažovan od strane porodice, i posjetio sam ga u policijskoj stanici u južnom dijelu Mitrovice. Dušan Obrenović je strašno pretučen juče od strane Kosovske policije prilikom hapštenja, a kako on kaže i prilikom uvođenja u policijsku stanicu. On je zadobio razne povrede glave, posjekotine, poderotine, hematome po glavi. Srašno i brutalno je pretučen. On je toliko pretučen da se skoro, da izvinete, gotovo, uneredio. On mi je sinoć rekao da su ga tukli i ovdje u opštinskog zgradi kada su ga uhapsili", rekao je Miljković.

Poznato u kakvom je stanju Srbin ranjen u incidentu u Zvečanu

Poznato u kakvom je stanju Srbin ranjen u incidentu u Zvečanu

On je dodao da se Obrenoviću na teret stavlja krivično djelo "pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom".

"Ja razumijem da neko može biti osumnjičen uhapšen, ali da bude onako pretučen, onako zvjerski pretučen... Ovim putem pozivam međunarodni zajednicu, pozivam policiju, pravosuđe, da imaju jedan uvid da vide šta se radi i da se ovome stane na kraj. Molim vas da svi razumijete da je Dušan Obrenović jedan mlad čovjek koji je bio tu da izrazi jedan miran protest, ali da onako bude pretučen u 21. vijeku niko ne zaslužuje. Pregledan je od strane ljekara, i čak je i ljekar koliko sam uspio da pročitam napisao da je potrebno konsultovati hirurga. Nisam siguran da je hirurg konsultovan", dodao je Miljković.

"Izgubio sam jednog sina i ne bih preživio da mi je ubica oduzeo i drugog"

Miljković je naglasio da je upravo krenuo da obiđe Obrenovića i da vidi u kakvom je stanju i da li od sinoć nije zadobio nove povrede.

Kako je dodao, Obrenoviću je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati a od tužioca zavisi da li će biti izveden pred sud.

Ovo je trenutak početka sukoba Srba sa KFOR-om: Snajper, šok bombe, suzavac

Ovo je trenutak početka sukoba Srba sa KFOR-om: Snajper, šok bombe, suzavac


Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)