Krizni štab

"Kurti spreman da inscenira napad na pripadnike Kfora i Euleksa"

  • Извор: СРНА
  • 26.12.2022. 21:03

Krizni štab Srba sa sjevera Kosova i Metohije saopštio je večeras da Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks već naprotiv u njima vide zaštitu od nasilja režima premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i izrazio sumnju da je Kurti spreman da iscenira napad na pripadnike ove misije kako bi za to optužio Srbe.

"Zbog serije dezinformacija koje Priština plasira kao dio hibridnog rata protiv srpskog naroda obavještavamo javnost da Srbi ne napadaju ni Kfor ni Euleks, štaviše mi u njima vidimo zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca", navodi se u saopštenju Kriznog štaba srpskog naroda sa sjevera Kosmeta.

U saopštenju je navedeno da "Kurti plasira laži o napadima na Kfor sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa Kforom, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa Rezolucijom 1244".

"Odbijanje Kfora i Euleksa da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije", ukazano je u saopštenju.

Krizni štab Srba sa sjevera Kosova i Metohije podsjeća da su politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta javno pozvali građane na saradnju sa Kforom i Euleksom, jer su te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje, kako je poručeno poštuju.

"Krizni štab u ime srpskog naroda poziva Kfor i Euleks da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe", zaključeno je u saopštenju, prenosi RTS.

Тагови: