Адвокат Радоичића

Петронијевић: Не постоји основ за вођење поступка против Радоичића

  • Извор: СРНА
  • 03.10.2023. 18:45

Адвокат Горан Петронијевић, бранилац Милана Радоичића, рекао је да је у Вишем тужилаштву завршено саслушање његовог клијента, након што је полиција претресла његов стан, у којем није пронађено ништа значајно за оптужбе, оцјенивши да не постоји основ за вођење поступка и да се "све своди на новинске чланке и снимке".

Петронијевић је навео да предложено одређивање притвора о чему ће одлучивати судија за претходни поступак.

Он је рекао новинарима испред Палате правде у Београду да је Радоичићев стан претресен у раним јутарњима часовима, као и да му је привремено одузето оружје за које има дозволу.

Петронијевић је рекао да мисли да се "цијели процес води због притисака и да нема везе са правно-кривичном природом".

Радоичића терете да је оружје набављао из Тузле

Радоичића терете да је оружје набављао из Тузле

Он је навео да се Радоичић терети за експлозију у којој је случајно погинуо косовски полицајац, што је и приштинска страна потврдила.

Петрониевић каже да је експлозив стављен на барикаду како би се спријечило да је тешка механизација, багер, уклони, а да су се приштински полицајци пели на камион који је служио као барикада и да је у једном тренутку дошло до експлозије.

Милан Радоичић саслушан је данас у Вишем јавном тужилаштву у Београду, гдје је негирао кривична дјела која му се стављају на терет, док у наредби о спровођењу истраге пише да је муницију и експлозивна средства велике разорне моћи набављао из Тузле, Федерација БиХ.

Ухапшен Милан Радоичић

Ухапшен Милан Радоичић

Радоичић је саслушан због сумње да је са, за сада, више непознатих лица, извршио кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дјела против опште сигурности.

Након трагичних догађаја у селу Бањска код Звечана 24. септембра у којима су убијена три Србина и један полицајац самопроглашеног Косова, Приштина је наводила да је у тим догађајима учествовао и Милан Радоичић.

Радоичић је касније у писму, које је прочитао његов пуномоћник Горан Петронијевић, саопштио да је био у рејону Бањске на сјеверу Косова и Метохије и да је мимо знања власти Србије организовао акцију с циљем спречавања терора који спроводи приштински режим Аљбина Куртија над Србима.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија позвати на одговорност све људе који су чинили кривична дјела и да ће тужилаштво урадити свој посао у случају Милана Радоичића.  

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.