Вашингтон

Америка објавила кога сматра одговорним за убиство њених војника

  • Извор: Агенције
  • 31.01.2024. 21:53

САД сматрају да милитантна група Исламски отпор у Ираку стоји иза напада дроном у Јордану у којем су убијена три америчка војника, објавила је данас Бела кућа, а преноси Си Ен Ен.

"Вјерујемо да је напад у Јордану планирала, финансирала и омогућила кровна група под називом Исламски отпор у Ираку, која укључује више група укључујући Ката'иб Хезболах", рекао је портпарол Вијећа за националну безбједност Џон Кирби.

Није приписао тачну кривицу Ката'иб Хезболаху, рекавши да то није једина група одговорна за претходне нападе на америчке базе.


Отац монструм бацио двоје дјеце са 15. спрата

Отац монструм бацио двоје дјеце са 15. спрата

"Ово свакако има обиљежја ствари које ради Ката'иб Хезболах. Атрибуција с којом је наша обавјештајна заједница задовољна јесте да је то учинила кровна организација под називом Исламски отпор у Ираку", рекао је Кирби.

Троје убијених, више од 30 рањених

Иначе, у нападу дроном убијена су три америчка војника, а више од 30 припадника војске је рањено. То је први пут од почетка рата у Гази да су америчке трупе претрпјеле жртве од непријатељске ватре на Блиском истоку.

Одговорност за напад већ је раније преузео поменути Исламски отпор у Ираку, група милитаната коју подржава Иран, а дјелује у Ираку и Сирији.


Познато колико ће бити повећане пензије у ФБиХ и када почиње исплата

Познато колико ће бити повећане пензије у ФБиХ и када почиње исплата

Сви погинули војници били су наредници из Џорџије, а Бајден је синоћ разговарао с њиховим породицама, а присуствоваће и  погребу у бази Довер у петак.

Од преосталих повријеђених војника, већина их је отпуштена из болнице, док је једна особа још увијек у критичном стању.

Бајден је иначе најавио освету и одговор на ове нападе, међутим, до сада није прецизирао како и на који начин то планира да изведе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.