Niger

Gomilaju trupe, 25.000 vojnika spremno: Da li počinje novi rat?

  • 08.08.2023. 16:57

Oružane snage Nigera prebacuju pojačanje u glavni grad zemlje Nijamej kako bi se pripremile za moguću vojnu intervenciju.

Ovo je objavio Si-En-En, pozivajući se na vojni izvor.

Sprema li se rat? SAD i Velika Britanija evakuišu dio osoblja iz Nigera!

Sprema li se rat? SAD i Velika Britanija evakuišu dio osoblja iz Nigera!

"Oružane snage Nigera prebacuju pojačanje u glavni grad kako bi se pripremile za potencijalnu vojnu invaziju", navodi televizija.

Konvoj od oko 40 kamioneta stigao je u Nijamej u nedjelju uveče sa trupama iz drugih dijelova zemlje "kako bi smirili uznemirenu javnost i pripremili se za potencijalnu bitku", prenio je Si-En-En.

Ne ide kako su planirali: Još jedna glavobolja za Evropu zbog Nigera!

Ne ide kako su planirali: Još jedna glavobolja za Evropu zbog Nigera!

Kako javlja radio RFI, u intervenciji u Nigeru mogle bi da učestvuju vojske Nigerije, Senegala, Benina i Obale Slonovače.

"Nigerija je i dalje odlučna da bude lokomotiva operacije. Ona će obezbijediti više od polovine trupa ako bude potrebno", javljaju mediji, citirajući neimenovanog nigerijskog zvaničnika.

"Afrički problemi - afričko rješenje, stranci da se ne upliću u situaciju u Nigeru"

Planom intervencije predviđeno je učešće kontingenta od 25.000 ljudi.

Juče je "Al Arabija" javila da su pobunjenici u Nigeru objavili da strane države spremaju invaziju na njenu teritoriju. Istovremeno, nije precizirano o kojoj je zemlji riječ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм