Су-24М

Моћни руски бомбардер упао у засједу

  • Извор: Курир
  • 11.12.2023. 18:41

Украјинска противваздушна одбрана наводно је оборила руски тактички бомбардер Су-24М изнад Црног мора!

Генералштаб украјинске војске потврдио је обарање бомбардера, које се наводно догодило прошле сриједе, али није открио детаље о систему наоружања који је коришћен за гађање или детаље о сукобу.

Украјински медији, међутим, позивајући се на поједине војне блогере, преносе да је руска летјелица погођена ракетама из америчког одбрамбеног система Патриот у "ваздушној засједи" код Змијског острва, које се налази неких 40 km од Одесе.

Руски војни блогери су потврдили губитак Су-24. Неки су известили да је спасилачки хеликоптер Ми-8 долетио из региона Крима и тражио преживјеле чланове посаде, међутим, није било успјеха. Зими су температуре воде у Црном мору мало изнад нуле и сматрају се смртоносним за незаштићеног пливача за пола сата или мање.

Њемачки генерал: Русија би могла напасти Њемачку

Њемачки генерал: Русија би могла напасти Њемачку

Оружане снаге Украјине према званичним подацима имају само три потпуно модерна противваздушна система дугог домета - један систем Патриот који су донирале САД, други систем Патриот који је донирала Немачка и италијанско- француски САМП/Т систем који је послао Париз.

Стварне локације за положаје противваздушне одбране Украјине су војна тајна.

Војни блогери тврде да је батерија АФУ Патриот након обарања руске летелице евакуисала свој ватрени положај у области Одесе и преселила се на нову локацију за скривање.

Украјинска тврђава пред падом - Застава Русије подигнута у Марјинки!

Украјинска тврђава пред падом - Застава Русије подигнута у Марјинки!

Тврдње Кијева о обарању Су-24 су ретке. Украјинска војска тврди да је од почетка године оборила четири бомбардера.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.