Serija ubistava

Serijski ubica hara Bečom: Pronađeno obezglavljeno tijelo

  • Извор: Телеграф
  • 29.08.2023. 20:02

Serija brutalnih ubistava beskućnika potresla je austrijsku prijestonicu od jula. U subotu je otkriveno još jedno tijelo - s odsječenom glavom.

Kako javlja "Bild", beskućnika je želio da posjeti njegov poznanik koji je otišao do gustog žbunja u kom je čovjek najviše volio da spava, na ivici rekreativnog područja Vinerberg. Kako je rekao, nisu se vidjeli pola godine.

Ali, kada je stigao do tog mjesta, učinilo mu se da je ono pusto. Ipak, primijetio je vreću za spavanje, koja je ležala u 50 centimetara dubokoj udubini. Zbog onoga što je ugledao zadrhtao je - njegov prijatelj je ležao mrtav na leđima, već skeletizovan - i obezglavljen.

Hoće li goruća pitanja u Banjaluci doći na red?

Hoće li goruća pitanja u Banjaluci doći na red?

Istražitelji su pronašli odsječenu glavu nekoliko metara od tijela sa rupom veličine novčića. Iako su se životinje dočepale leša, brzo je postalo jasno da je čovjek umro tuđom krivicom. 

"Povreda kosti ukazuje na upotrebu velike sile, ne može se pretpostaviti da je došlo do nesreće", rekao je zvaničnik Državne službe kriminalističke policije.

Serija ubistava beskućnika

To je treći beskućnik ubijen ovog ljeta u Beču. U tri druga napada dva muškarca su poginula, a jedna žena je preživjela sa teškim povredama.

Muškarac (56) je 12. jula na klupi u parku izboden nožem. Mađar beskućnik preminuo je od brojnih uboda.

Beskućnica (51) probudila se 22. jula na mjestu gdje je spavala nedaleko od Viner Rizenrada sa teškim posjekotinama i ubodnim ranama. Napadač je pobjegao, a ona je preživjela.

Šta bi BiH dobila članstvom u BRIKS-u?

Šta bi BiH dobila članstvom u BRIKS-u?

U noći 9. avgusta, beskućnik (55) napadnut je nožem u Jozefštatu. Od teških povreda u bolnici je podlegao povredama.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije vidi vezu između tri krivična djela na osnovu toka zločina, vremena zločina i izbora žrtava.

"Dosadašnje istrage su pokazale da prije zločina nije bilo svađa sa žrtvama i da od žrtava ništa nije ukradeno", saopštila je policija. 

Puna cijena karte za banjalučke penzionere i studente od septembra?

Puna cijena karte za banjalučke penzionere i studente od septembra?

Još nije jasno da li se najnoviji slučaj ubistva takođe uklapa u seriju.

"Udruženje prijatelja bečke policije" ponudilo je 10.000 evra za korisne informacije. Istražitelji su do sada dobili više od 50 dojava.

Пратите нас и путем Вибера