"Циљ им и даље исти"

Сирски признао: Руси имају предност, ситација је тешка

  • 06.04.2024. 15:07

Ситуација у зони Специјалне војне операције и даље је тешка за украјинске трупе, изјавио је Главни командант Оружаних снага Украјине Александар Сирски, истакавши да руске трупе имају предност "у ваздуху, пројектилима и артиљеријској муницији".

"Русија сада напада дан и ноћ, користећи јуришне групе са подршком оклопних возила. Њихов циљ се није промијенио - желе да дођу до административне границе Доњецке области", навео је Сирски на Телеграму.

Украјина добила још једну пјешадијску бригаду - али то није добра вијест

Украјина добила још једну пјешадијску бригаду - али то није добра вијест

Према његовим ријечима, за Оружане снаге Украјине посебно је тешко у правцу Бахмута, у областима источно од Часовог Јара и Клешчејевке.

Додао је да је ситуација и даље напета у лиманском, ореховском и херсонском правцу, као и на подручју Бердичева, Орловке, Водјаног и Первомајског.

Савјетник лидера Доњецке Народне Републике (ДНР) Јан Гагин изјавио је раније да су Oружане снаге Русије ушле у предграђе Часов Јара.

Украјински официр саопштио језиву прогнозу

Украјински официр саопштио језиву прогнозу

"Од наших позиција до самог града остало је око пола километра", поручио је Гагин.

Додао je и да је руска војска близу преузимања ватрене контроле над свим путевима које украјинска војска користи за снабдијевање трупа у Часовом Јару, што значи да би ускоро могли да им отежају логистику.

Пензионисани мајор Оружаних снага Украјине Игор Лапин рекао је да ће Часов Јар имати судбину Авдејевке и Бахмута, напоменувши да је такав закључак извео на основу извјештаја о одбрамбеним проблемима са којима се суочавају украјинске јединице.

Најављена мобилизација: 300.000 Руса иде на Украјину?

Најављена мобилизација: 300.000 Руса иде на Украјину?

Часов Јар је, подсетимо, битан логистички центар за украјинску војску још од 2014. Ипак, након што су руске снаге преузеле контролу над путевима који воде у њега, мјесто је почело да губи на стратешком значају за Украјинце, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера