Сад

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК: Језива смрт дјечака ког је отац тјерао да трчи на траци да би смршао

 • Извор: Телеграф
 • 08.05.2024. 21:32

Снимак дјечака на траци за трчање веома је потресан за гледање. Али, пороти на суђењу за убиство његовог оца, Кристофера Грегора (31), које је тренутно у току у Томс Риверу, Њу Џерзи, није преостало ништа друго: морали су да их виде, пише Huffington Post.

Снимци надзорне камере из теретане у Њу Џерзију пуштени су пороти, а тужиоци су рекли да је Грегор приморао свог шестогодишњег сина, Корија Мићијола, да трчи брзо чак и када се дјечак мучио да пронађе равнотежу и падао са покретне траке.

Видео приказује Корија како пада шест пута. Сваки пут га је отац подигао, а у једном тренутку изгледа као да је уједао дјечакову главу док малишан покушава да остане усправан. Коначно, Грегор успорава брзину, а Кори наставља да трчи док његов отац не заустави машину и њих двојица изађу из теретане.

Муж убио супругу у Градачцу, а затим починио самоубиство у Сребренику?!

Муж убио супругу у Градачцу, а затим починио самоубиство у Сребренику?!

Тринаест дана касније, 2. априла 2021. године, дјечак је био мртав.

Кориева мајка, Брејана Мићијола (27), узнемирена бројем модрица које је видјела на телу свог сина, провела је претходну ноћ с њим код педијатра и у два болничка центра. Међутим, осим модрица и контузија, нису пронашли ништа лоше са Коријем. Мићијола, која је дијелила заједничко старатељство над дјечаком са Грегором, посљедњи пут је видјела свог сина живог сљедећег јутра, када га је оставила у стану у ком је живио са својим оцем.

Кори је проглашен мртвим у болници одмах након 17 часова.

У марту 2022. године, канцеларија окружног тужиоца Округа Оушн саопштила је да је Грегор оптужен за убиство.

Удомили лава не слутећи језиву трагедију: Спавао с дјецом, а онда је услиједио пакао

Удомили лава не слутећи језиву трагедију: Спавао с дјецом, а онда је услиједио пакао

Грегор је претходно био оптужен у јулу 2021. године за угрожавање дјетета након што су истражитељи добили видео снимак инцидента на траци за трчање.

Након обдукције 3. априла 2021. године, канцеларија окружног медицинског обдуцента Оушна првобитно је утврдила да је смрт дјечака изазвана ударцем тупим предметом и класификовала је као неразјашњени случај.

Али готово годину дана касније, други државни стручњак утврдио је да је Кори умро специфично од ударца тупим предметом у грудни кош и абдомен и прогласио је смрт убиством.

Невријеме захватило Бањалуку, улице поплављене

Невријеме захватило Бањалуку, улице поплављене

Грегор се није изјаснио кривим ни за оптужбу за угрожавање дјетета ни за каснију оптужбу за убиство.

Спор око узрока смрти

Тужиоци и одбрана су изнијели сукобљене теорије о узроку смрти Корија у својим уводним изјавама 30. априла.

Помоћни тужилац Кристин Ленто рекла је да су, поред ударца тупим предметом, Коријево срце и јетра били повријеђени, а имао је и контузије по цијелом тијелу. Педијатар је свједочио да је документовао 14 подручја модрица и огреботина на његовом тијелу које су биле у различитим фазама зарастања.

Полицајац годинама просјацима узимао новац

Полицајац годинама просјацима узимао новац

Адвокат одбране Грегора, Марио Галучи, упозорио је пороту да ће бити "ужаснута" када гледа видео снимак траке за трчање. Међутим, тврдио је да повреде које је Кори претрпио, а које су узнемириле његову мајку много прије него што је видјела видео снимак, нису узрок смрти дјечака. Такође је тврдио да су неке од повреда настале док је Кори играо фудбал.

У својој уводној изјави, Галучи је рекао да ће један експерт свједочити да је Кори патио од упале плућа и сепсе, и да су урези на јетри и повреде грудног коша резултат притиска на грудни кош након што је престао да дише. Иако необичне, такве повреде су документоване у медицинским часописима, укључујући часопис Медицински случајеви и критичка медицина.

Тужилац кажњен јер није напунио службени телефон

Тужилац кажњен јер није напунио службени телефон

Линдзи Карневале, медицинска сестра из хитне службе која је лијечила Корија прије његове смрти, свједочила је за тужилаштво у уторак да је медицинско особље спровело педијатријску реанимацију на Корију, што значи да су користили једну руку да компримирају његов грудни кош.

Галучи је такође рекао да ће медицински стручњаци одбране тврдити да је Кори умро од сепсе изазване упалом плућа.

Међутим, тужиоци су рекли да чак и ако инцидент са траком за трчање није директно узроковао Коријеву смрт, био је показатељ хроничног злостављања.

Права родитеља

Грегор није био у Коријевом животу док његов син није имао пет година, када су Мићијоло и њена мајка затражиле да плаћа алиментацију, рекла је. Кори је имао четири године када је тест очинства потврдио да је Грегор његов биолошки отац, додала је.

У октобру 2020. године, пару је одобрено заједничко старатељство над дјечаком. Мићијоло је имала посјећивање сриједом увече и наизмјеничним викендима.

Историјска заплијена: Погледајте колико су кокаина сакрили у банане

Историјска заплијена: Погледајте колико су кокаина сакрили у банане

Мићијоло је рекла на суду да је имала проблема са злоупотребом дрога у прошлости. Привремено је изгубила право на посјећивање сина због злоупотребе дрога, рекла је, али су јој враћена након што је потражила лијечење како би постала чиста. Инсистирала је да никада није користила дроге када је Кори био код ње.

Медицинско тестирање и лијечење

Мићијоло је поднијела хитни захтјев за старатељство 31. марта, рекавши да је "у страху за Коријев живот", свједочила је, након што је видјела његове модрице и сазнала од њега о инциденту на траци за трчање.

Захтјев је одбијен 1. априла, између времена када га је одвела педијатру, који није пронашао ништа лоше код Корија осим модрица, и затим у медицински центар. Резултати рендгенских снимака и крвних претрага били су нормални. Службеник Одсјека за заштиту дјеце и трајно старатељство наложио је да Кори буде прегледан и у Медицинском центру Џерзи Шор.

Кока-кола је требало да буде лијек, касније постала пиће

Кока-кола је требало да буде лијек, касније постала пиће

Доктор Је Кја Аунг, педијатријски лекар хитне помоћи који је лијечио Корија у Медицинском центру Џерзи Шор у ноћи 1. априла, свједочио је да није пронашао знакове инфекције или респираторних проблема.

Кори је отпуштен око 1 ујутру и провео је ноћ са мајком у њеном стану у граду.

Текстуалне поруке прочитане на суду показале су да је Грегор био љут на Мићијоло што није испоштовала рок од 19 часова да остави Корија и оптужио ју је за "отмицу" њиховог сина.

Након што га је оставила, Грегор је позвао линију за пријаву злостављања дјеце, која је пуштена у судници, оптужујући Мићијоло да је подстицала сина да лаже и каже да га је отац злостављао.

Британија ударила на Русију, Москва спрема одговор

Британија ударила на Русију, Москва спрема одговор

У 15.30, Грегор је назвао Мићијоло и рекао јој да је Кори болестан и да планира да га одведе у болницу, рекла је.

Надзорне снимке из лобија болнице у 15.53 показују Грегора како носи свог сина преко рамена, док дјечаково тијело виси.

Стање Кореја се брзо погоршало, сведочила је Карневале, медицинска сестра хитне службе. Имао је напад и престао је да дише, а мјере спасавања нису биле успјешне. Проглашен је мртвим у 17.02.

Истрага

Сергеј Рејмонд Колс, који ради у лабораторији за дигиталну форензику у канцеларији окружног тужиоца Оушна, свједочио је у уторак да су надзорне снимке из болнице и дневник позива са Грегоровог мобилног телефона указивали на то да је Коријев отац напустио болницу око 17.20.

У судском налогу из марта 2022. године, судија је одбио кауцију и наредио је Грегору да остане у притвору до суђења, сматрајући да постоји висок ризик од бјекства. Касније је пуштен у складу са смјерницама за реформу кауције у Њу Џерзију, рекли су тужиоци.

Њемачка изручила држављанина БиХ

Њемачка изручила држављанина БиХ

Грегор је сматран потенцијалним бјегунцем због његових наводних поступака у сатима и данима након Коријеве смрти, утврдио је судија, позивајући се на вјеродостојну изјаву о основама сумње.

Управо након 18 часова, према судском налогу, Мићијоло је послала поруку Грегору рекавши му да га полиција тражи.

Неколико минута касније, Колс је свједочио, Грегор је на свом мобилном телефону обавио неколико претрага, укључујући "да ли се телефон може пратити у авиону" и "да ли мој аутомобил може бити праћен". У наредним данима, претраге које су пронађене на Грегоровом телефону укључивале су "да ли унутрашње крварење може подићи ниво шећера у крви", "како настаје гастроинтестинално крварење", "колико дуго је потребно да се умре" и "може ли гастроинтестинално крварење бити споро".

Ујутру 4. априла, Колс је рекао, претражио је "убиство утврђено аутопсијом колико времена треба проћи прије него што оптужбе буду поднијете" и "колико времена након аутопсије оптужбе се подносе".

Апокалиптични призори, вртлог на небу изнад Трста

Апокалиптични призори, вртлог на небу изнад Трста

Према судском налогу, Грегор је кратко након 18 часова, након Коријеве смрти 2. априла, послао поруку својим родитељима рекавши им да ће бити одсутан неко вријеме и замолио их да брину о његовом псу. Његов мобилни телефон је био лоциран у Пенсилванији, Арканзасу и Тенесију, рекли су истражитељи.

Сергеј Мајкл О'Хирн, свједок из Округа Оушн, свједочио је у уторак о претресу Грегоровог аутомобила, који је заплијењен приликом саобраћајне контроле у Алкои, Тенесију, 4. априла.

Када су истражитељи претресли Грегоров дом 3. априла, детектив Округа Оушн Метју Скути свједочио је 2. маја, пронашли су прљаву дјечју одјећу на дну канте за смеће у кухињи испод кесе из Мекдоналдса и другог смећа.

Дукс је био испрљан повраћком, а фармерке и доњи веш били су прљави од фекалија, од препона наниже низ унутрашње шавове фармерица, рекао је Скути. Мићијоло је касније идентификовала одјећу као ону у коју је обукла Корија ујутру на дан његове смрти. Одјећа је, како је рекла, била чиста у том тренутку.

Није шала: Кућа са двориштем у Тоскани за 90.000 евра

Није шала: Кућа са двориштем у Тоскани за 90.000 евра

Детектив је такође идентификовао фотографије направљене на Коријевој аутопсији, које, како је рекао, показују низ модрица и контузија, укључујући и оне на глави и врату.

Тужиоци ће наставити да позивају свједоке у сриједу.

У јулу 2022. године Грегор је одбацио договор о признању кривице који би га послао у затвор на 30 година без могућности условног отпуста за обе оптужбе, према судским документима које је добио судски ТВ канал.

Ако буде осуђен за убиство, могао би да се суочи са доживотним затвором. Оптужба за угрожавање дјетета носи казну до 10 година.

ПАЖЊА! СНИМАК ЈЕ УЗНЕМИРУЈУЋ!


(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.