Pukovnik austrijskih oružanih snaga tvrdi

Zelenski napravio fatalnu grešku, Rusima je sada znatno olakšan posao?

  • 18.08.2023. 08:27

Oružane snage Ukrajine suočavaju se sa ogromnim rizikom nakon što su posljednje brigade namjenjene ofanzivi poslate na front u uslovima sve većeg ruskog pritiska, rekao je za list Tagesšpigel pukovnik austrijskih oružanih snaga Markus Rajzner.

Prema riječima pukovnika, Ukrajina bi željela da napravi proboj prije jesenjeg blata, ali bi preraspoređivanje posljednje „ofanzivne brigade“ na front moglo da dovede do ozbiljnih problema za Oružane snage Ukrajine.

Ukrajina pokušala napad na ruske patrolne brodove

Ukrajina pokušala napad na ruske patrolne brodove

Ukrajinske trupe, primjetio je oficir, bile su prinuđene da prebace svoje snage na područje između Kupjanska i Kremene zbog intenzivnih ruskih napada u ovom pravcu.

- Raspoređivanje ovih snaga smanjuje prostor Ukrajini za manevrisanje za dalju ofanzivu u centralnom pravcu, koja traje od 4. juna. Dakle, postoji rizik da bude vezana na više frontova istovremeno - upozorio je Rajzner.

Rojters: Amerika odobrila slanje borbenih aviona F-16 Kijevu?

Rojters: Amerika odobrila slanje borbenih aviona F-16 Kijevu?

Ranije je Forbs pisao da je Ukrajina na front poslala 82. desantno-jurišnu brigadu, posljednju veću jedinicu koju su Oružane snage Ukrajine držale u rezervi. Kako se navodi u materijalu, zamor posljednjih jedinica ukrajinske armije povećaće rizik da ostanu nemoćni pred sljedećom ruskom ofanzivom.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина