Anatolij Antonov

"Zelenski vuče cijelu planetu u pakao"

  • 07.07.2023. 08:53

Suočen sa neuspjehom na bojnom polju, ukrajinski predsjednik pokušava da uvuče NATO u sukob, optužujući lažno Rusiju da planira napad na najveću nuklearnu elektranu u Evropi, izjavio je u četvrtak ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Novinari nastavljaju da se pretvaraju da ne uočavaju očigledno, od početka Specijalne vojne operacije sve optužbe režima Zelenskog protiv nas ispostavile su se kao diverzantske operacije samog Kijeva", rekao je Antonov za "Njuzvik".

"IAEA nije pronašla tragove mina i eksploziva u Zaporoškoj nuklearki"

Međutim, sada je u igri mnogo veći ulog naglasio je diplomata i dodao da je nuklearna bezbjednost Evrope ugrožena.

Izjave ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da je Rusija postavila eksplozive u Zaporoškoj nuklearki su, prema riječima Antonova, apsurdne, jer nema smisla da Rusija namjerava da ošteti objekat koju kontroliše od marta prošle godine.

Šojgu: Ukrajinske snage nisu uspjele da probiju odbranu u zaporoškom pravcu, veliki gubici Kijeva

Šojgu: Ukrajinske snage nisu uspjele da probiju odbranu u zaporoškom pravcu, veliki gubici Kijeva

Kijevski režim koristi zločinačke namjere kako bi skrenuo pažnju sa "neuspjele kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, u koju je Zapad uložio ogromna sredstva", i zato lažno optužuje Rusiju i to uoči NATO samita u Vilnjusu.

"Zapadne vladajuće elite treba da shvate da, zbog neuspjeha na bojnom polju, Kijev želi da stvori razloge zbog kojih bi NATO rasporedio svoj kontingent u Ukrajini, a regionalni sukob bi prerastao u Treći svjetski rat", siguran je ruski diplomata.

Rusija poziva mentore kijevskog režima da preuzmu odgovornost i utiču na Ukrajinu, kako bi se izbjegla katastrofa velikih razmjera, naglasio je i dodao da američki i evropski građani nisu spremni da marširaju u pakao u koji vlada Zelenskog uvlači cijelu planetu.

Zaharova odgovorila Zelenskom: Nacistička suština kijevskog Napoleončića

Zaharova odgovorila Zelenskom: Nacistička suština kijevskog Napoleončića

Međunarodna agencije za atomsku energiju (IAEA), čiji članovi se nalaze u Zaporoškoj nuklearki, potvrdila je da nije pronašla nikakve tragove mina ili eksploziva, kako je Kijev prvobitno tvrdio – ni na krovovima zgrada reaktora, prenosi RT Balkan.

Posmatračka misija IAEA bila je raspoređena u nuklearki još u septembru 2022. godine. Prije toga, stanica i teritorija oko nje je više puta bila meta ukrajinske artiljerije, što je Kijev u jednom trenutku priznao.

Neposredno prije dolaska misije IAEA, ukrajinska vojska je pokušala da zauzme objekat, ali ih je ruska vojska odbila. Rusija je UN pružila dokaze o ukrajinskim napadima, ali su tamo odbili da ikome pripisuju krivicu.

Amerika lažno optužuje

Izjave Pentagona da ruske oružane snage navodno remete američke napore u borbi protiv terorizma u Sirijskoj Arapskoj Republici nemaju nikakve veze sa zdravim razumom, rekao je ruski ambasador u Vašingtonu, prenosi TASS.

Zelenski: Rat nije završen dok god je Krim ruski!

Zelenski: Rat nije završen dok god je Krim ruski!

Napadi na visokoprofesionalne postupke ruske vojske u Siriji, prema njegovim riječima, ponekad prevazilaze granicu pristojnosti.

"Namjerno skreću pažnju sa činjenice da Amerikanci svakodnevno krše pravila bezbjednosti letenja nad sirijskim nebom", rekao je ruski diplomata i podsjetio da se američki vojnici, za razliku od ruskih, nalaze u Arapskoj Republici suprotno normama međunarodnog prava.

Oni, pod izgovorom borbe protiv terorizma, zapravo okupiraju određene zemlje, objasnio je Antonov.

Zelenski predložio zakon: Hoće da Božić slavi 25. decembra

Zelenski predložio zakon: Hoće da Božić slavi 25. decembra

Politika SAD prema Siriji nosi destruktivan karakter; ne samo da remeti stabilizaciju situacije i obnavljanje teritorijalnog integriteta Sirije, već negativno utiče na situaciju na cijelom Bliskom istoku, naglasio je.

Пратите нас и путем Вибера

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.