ATV

Potresna ispovijest roditelja Milana i Kristine koje je ubio Uroš Blažić

"U samo jednom minutu Zorica i Saša ostali su bez sina i kćerke"

 • 26.09.2023. 08:00

U samo jednom minutu Zorica i Saša Panić ostali su bez sina i kćerke kada je u noći, 4. maja, Uroš Blažić nasumično pucao po ljudima u selima Dubona i Malo Orašje u okolini Mladenovca lišivši života devetoro i ranivši čak 13 osoba.

Milan Panić samo što se zaposlio kao mladi policajac. Njegovu rođenu sestru Kristinu Panić čekala je matura i upis Učiteljskog fakulteta. Život koji je bio pred njima ugašen je u rafalima kalašnjikova koji se nelegalno našao u posjedu Blažića.

Više od četiri mjeseca nakon krvave tragedije roditelji Zorica i Saša Panić u emisiji “Insajdera” prisjetili su se posljednje večeri provedene sa svojom djecom, a otkrili su i šta je im je ostala najveća bol, prenosi Blic.

Banjaluka: Ukinuto produženje pritvora policajcima osumnjičenim za obljubu

Banjaluka: Ukinuto produženje pritvora policajcima osumnjičenim za obljubu

– Mi smo se okupili kod mene u sobi igrali smo igricu, ja Milan i Kristina. Pobjedili su me, smijali smo se kao nikad do sada. Kristina je pozvala Milana da idu u školsko dvorište, otišli su i više mi se nisu vratili – ispričala je Zorica.

– Oko 23 i 15 zove jedan drugar i kaže, ajde požuri, pobila se djeca u školskom. Ja gledam sa kim se pobili, moj sin se nikada ni sa kim nije ni posvađao, a kamoli pobio, ne ide mi u glavu. Oblačim se, izlazim, stajem u centru selu, vidim Milana po patikama ga prepoznajem, gledam i ne vjerujem. Molim boga da nije i Kristina, jer je bila drugačije okrenuta. Leže pokriveni ćebićima, noge se odsjekle, usta se osušila… Mislio sam da ću da umrem tu noć – kaže Saša Panić.

Do danas majku Zoricu boli to što su joj tragično nastradala djeca ležala cijelu noć na ulici.

Obezbjeđenje pretuklo goste ispred poznatog zagrebačkog kluba: Oglasila se majka mladića

Obezbjeđenje pretuklo goste ispred poznatog zagrebačkog kluba: Oglasila se majka mladića

– Idem i zatičem moju djecu. Samo oni i zašto su samo oni na ulici?! Boli me što su moja djeca bila cijelu noć na ulici. Oni su poginuli na klupici, tu je trebalo da budu. Ili da ih odveze Hitna ili u mrtvačnicu – kaže nesrećna Zorica.

“Znao je u koga puca”

Zorica i Saša kažu da je Blažić tačno znao u koga puca. Roditelji poginulih Milana i Kristine suočili su se i sa porodicom ubice njihove djece.

– On je poznavao žrtve, Išao je sa namjerom i ubijao je. Znao je koga ubija. Ja sam pitala njegovu majku i djedu zašto nam je poubijao djecu. Djeda je rekao da je on njih maltretirao, čak je i majku gurnuo to veče, a ona je rekla, ćuti nemoj to da pričaš pred njima – kaže Zorica.

Uroš Blažić i komšijama i nadležnima bio je poznat od ranije po svom nasilničkom ponašanju. Od napada na policajca još dok je bio maloljetan, do maltretiranja komšija kome je čak jednom prilikom isjekao rampu motornom testerom… Iako je Blažić iza sebe imao pozamašan niz krivičnih prijava, zahvaljujući uticaju oca koji je bio vojno lice, svih je oslobođen.

“Osjetio sam metak u grudima” Ispovijest mladića kojeg je ranio Uroš Blažić

“Osjetio sam metak u grudima” Ispovijest mladića kojeg je ranio Uroš Blažić

Kako kažu nesrećni roditelji, cijele ove tragedije ne bi bilo da nije bilo propusta u ranijim sprovođenjima i zataškavanja prekršaja pod uticajem oca ubice.

Po sadašnjem zakonu 20 godina je maksimalna kazna koju Blažić može da dobije, a roditelji koji su ostali bez oba djeteta ne mogu sa tim da se pomire.

– Šta su te godine za moje jedno djete, a ne za svu ostalu djecu?! Apelujem na sud da se smatra kao da je on odrasla osoba – kaže majka Zorica.

Sa druge strane, Saša se nada maksimalnog kazni.

– Za oca i njega očekujem doživotnu kaznu. On mu je to omogućio, a Uroš je uradio to što je uradio. Ako se ovo ne osudi, to je primjer drugima da ne dovedu do toga da se ovo desi – kaže Saša Panić.

Iza rešetaka

Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gdje se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine pravdajući ih nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Đoković: Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju malu

Đoković: Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju malu

Još je i izjavio i da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismijavanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti. Psihijatrijskim vještačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svjesnom i uračunljivom stanju.

– Vještačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj djela, niti da nije bio svjestan svog ponašanja – kaže advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević.

Urošu Blažiću, koji i iza rešetaka pravi incidente, pritvor je produžen do 30. oktobra. Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 14:15 Serija: Prevrtljivo srce (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Serija: Istine i laži (R) (12+)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 15:50 Serija: Aviondžije (R) (12+)

  Aviondžije

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.