Потресна исповијест родитеља Милана и Kристине које је убио Урош Блажић

"У само једном минуту Зорица и Саша остали су без сина и кћерке"

  • 26.09.2023. 08:00

У само једном минуту Зорица и Саша Панић остали су без сина и кћерке када је у ноћи, 4. маја, Урош Блажић насумично пуцао по људима у селима Дубона и Мало Орашје у околини Младеновца лишивши живота деветоро и ранивши чак 13 особа.

Милан Панић само што се запослио као млади полицајац. Његову рођену сестру Kристину Панић чекала је матура и упис Учитељског факултета. Живот који је био пред њима угашен је у рафалима калашњикова који се нелегално нашао у посједу Блажића.

Више од четири мјесеца након крваве трагедије родитељи Зорица и Саша Панић у емисији “Инсајдера” присјетили су се посљедње вечери проведене са својом дјецом, а открили су и шта је им је остала највећа бол, преноси Блиц.

Бањалука: Укинуто продужење притвора полицајцима осумњиченим за обљубу

Бањалука: Укинуто продужење притвора полицајцима осумњиченим за обљубу

– Ми смо се окупили код мене у соби играли смо игрицу, ја Милан и Kристина. Побједили су ме, смијали смо се као никад до сада. Kристина је позвала Милана да иду у школско двориште, отишли су и више ми се нису вратили – испричала је Зорица.

– Око 23 и 15 зове један другар и каже, ајде пожури, побила се дјеца у школском. Ја гледам са ким се побили, мој син се никада ни са ким није ни посвађао, а камоли побио, не иде ми у главу. Облачим се, излазим, стајем у центру селу, видим Милана по патикама га препознајем, гледам и не вјерујем. Молим бога да није и Kристина, јер је била другачије окренута. Леже покривени ћебићима, ноге се одсјекле, уста се осушила… Мислио сам да ћу да умрем ту ноћ – каже Саша Панић.

До данас мајку Зорицу боли то што су јој трагично настрадала дјеца лежала цијелу ноћ на улици.

Обезбјеђење претукло госте испред познатог загребачког клуба: Огласила се мајка младића

Обезбјеђење претукло госте испред познатог загребачког клуба: Огласила се мајка младића

– Идем и затичем моју дјецу. Само они и зашто су само они на улици?! Боли ме што су моја дјеца била цијелу ноћ на улици. Они су погинули на клупици, ту је требало да буду. Или да их одвезе Хитна или у мртвачницу – каже несрећна Зорица.

“Знао је у кога пуца”

Зорица и Саша кажу да је Блажић тачно знао у кога пуца. Родитељи погинулих Милана и Kристине суочили су се и са породицом убице њихове дјеце.

– Он је познавао жртве, Ишао је са намјером и убијао је. Знао је кога убија. Ја сам питала његову мајку и дједу зашто нам је поубијао дјецу. Дједа је рекао да је он њих малтретирао, чак је и мајку гурнуо то вече, а она је рекла, ћути немој то да причаш пред њима – каже Зорица.

Урош Блажић и комшијама и надлежнима био је познат од раније по свом насилничком понашању. Од напада на полицајца још док је био малољетан, до малтретирања комшија коме је чак једном приликом исјекао рампу моторном тестером… Иако је Блажић иза себе имао позамашан низ кривичних пријава, захваљујући утицају оца који је био војно лице, свих је ослобођен.

“Осјетио сам метак у грудима” Исповијест младића којег је ранио Урош Блажић

“Осјетио сам метак у грудима” Исповијест младића којег је ранио Урош Блажић

Kако кажу несрећни родитељи, цијеле ове трагедије не би било да није било пропуста у ранијим спровођењима и заташкавања прекршаја под утицајем оца убице.

По садашњем закону 20 година је максимална казна коју Блажић може да добије, а родитељи који су остали без оба дјетета не могу са тим да се помире.

– Шта су те године за моје једно дјете, а не за сву осталу дјецу?! Апелујем на суд да се сматра као да је он одрасла особа – каже мајка Зорица.

Са друге стране, Саша се нада максималног казни.

– За оца и њега очекујем доживотну казну. Он му је то омогућио, а Урош је урадио то што је урадио. Ако се ово не осуди, то је примјер другима да не доведу до тога да се ово деси – каже Саша Панић.

Иза решетака

Уроша Блажића полиција је ухапсила у селу у околини Kрагујевца. Након извршеног масакра у околини Младеновца, Блажић је отео такси возило, којим се довезао до насеља Грошнице, гдје се сакрио у ујаковој шупи. Након хапшења, масовни убица признао је своје злочине правдајући их неправдом друштва које се рефлектовало на њега.

Ђоковић: Како је могуће да се велике државе удруже и бомбардују малу

Ђоковић: Како је могуће да се велике државе удруже и бомбардују малу

Још је и изјавио и да су мјештани стварали завјеру против њега, да се о његовом оцу причало лоше и да је криминалац, а окидач да побије људе било је и наводно исмијавање у школи јер је, како каже, тамније пути. Психијатријским вјештачењем је показано да је Блажић у тренутку свог крвавог пира био у свјесном и урачунљивом стању.

– Вјештачење није показало да он није био урачунљив или да на било који начин није могао да схвати значај дјела, нити да није био свјестан свог понашања – каже адвокат породице Панић, Иван Милосављевић.

Урошу Блажићу, који и иза решетака прави инциденте, притвор је продужен до 30. октобра. Максимална казна коју може да добије је 20 година робије за девет одузетих младих живота, јер у тренутку злочина није имао пуну 21 годину.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)