Danas oslobođeno 26 žena

Šta je radila "joga sekta" koju vodi guru sa Balkana koji je silovao maloljetnike?

  • Izvor: Telegraf
  • 28.11.2023. 16:45

Gregorian Bivolaru (71) iz Rumunije i oko 40 njegovih sljedbenika, uhapšeni su danas u Francuskoj zbog sumnje da su članovi međunarodne sekte koja se tereti za brojna krivična djela.

Bivolaru, koji je ranije osuđivan zbog silovanja maloljetnika, naziva sebe "joga guruom", a prilikom hapšenja članova njegove sekte spaseno je 26 žena.

On i njegovi sljedbenici se terete da su, po izgovorom da "vježbaju jogu", mamili žrtve koje su potom fizički i seksualno iskorišćavali.

Ogromni insekt zastrašuje zvukom: Zvuči kao Kalašnjihov

Ogromni insekt zastrašuje zvukom: Zvuči kao Kalašnjihov

U današnjoj akciji hapšenja učestvovalo je više od 175 policajaca, a oslobođene su žene koje su "bile pod uticajem sekte".

Sekta, koju je Bivolaru nazvao Pokret za duhovnu integraciju ka Apsolutu (Misa), ima mnogo škola joge i raznih "radionica", a izvori iz istrage navode da i dalje nije utvrđen tačan broj sljedbenika.

"Teško je odrediti broj pratilaca, ali to je nekoliko stotina ljudi", navodi izvor.

Istraga protiv ovog pokreta pokrenuta je u Francuskoj u julu ove godine, a članovi se terete da su iskorišćavali ranjive osobe, da su organizovali njihove otmice, a potom ih prodavali u bijelo roblje.

Užas kod Foče: Kamen pao na kamion u tunelu, poginuo vozač

Užas kod Foče: Kamen pao na kamion u tunelu, poginuo vozač

Za slučaj se saznalo u ljeto 2022. godine kada je Liga za zaštitu ljudskih prava uputila prijavu protiv "Misa-e", pozivajući se na iskaze 12 bivših članova.

Prema izvorima, pokret Misa, koji je poslovao i van granica Rumunije, praktikovao je tantričku jogu, sa ciljem da "uslovi žrtve da prihvate seksualne odnose pomoću tehnika mentalne manipulacije koje imaju za cilj uklanjanje bilo kakvog pojma pristanka“.

Sekta je ohrabrivala žene da "prihvate seksualne odnose sa vođom grupe" i da učestvuju u pravljenju pornografskih sadržaja koji se prodavao u Francuskoj i drugim zemljama svijeta.

Veliko zahlađenje zahvatilo Еvropu, kod nas najavljen preokret

Veliko zahlađenje zahvatilo Еvropu, kod nas najavljen preokret

Podsjetimo, Gregorian se godinama nalazi na potjernici Еuropola. Tereti se za devet krivičnih djela, uključujući trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, počinjenih u Francuskoj i Finskoj između 2006. i 2013. godine.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica na zahtjev Finske. Prije šest godina vršen je pretres njegove kuće u Sibinju, ali nije pronađen. Vjeruje se da je nešto ranije napustio Rumuniju.

ATV otkriva detalje akcije

ATV otkriva detalje akcije "Kar gejm": Uhapšen Pero Lopov

Bivolaru je prije šest godina pušten na uslovnu slobodu iz zatvora u Bistrici nakon što je odslužio godinu i dva mjeseca kazne od šest godina zatvora. Osuđen je 2013. za polni odnos sa maloljetnikom, a u zatvor je poslat u julu 2016, nakon što je uhvaćen u Francuskoj i izručen Rumuniji.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: