Данас ослобођено 26 жена

Шта је радила "јога секта" коју води гуру са Балкана који је силовао малољетнике?

  • Извор: Телеграф
  • 28.11.2023. 16:45

Грегориан Биволару (71) из Румуније и око 40 његових сљедбеника, ухапшени су данас у Француској због сумње да су чланови међународне секте која се терети за бројна кривична дјела.

Биволару, који је раније осуђиван због силовања малољетника, назива себе "јога гуруом", а приликом хапшења чланова његове секте спасено је 26 жена.

Он и његови сљедбеници се терете да су, по изговором да "вјежбају јогу", мамили жртве које су потом физички и сексуално искоришћавали.

Ogromni insekt zastrašuje zvukom: Zvuči kao Kalašnjihov

Ogromni insekt zastrašuje zvukom: Zvuči kao Kalašnjihov

У данашњој акцији хапшења учествовало је више од 175 полицајаца, а ослобођене су жене које су "биле под утицајем секте".

Секта, коју је Биволару назвао Покрет за духовну интеграцију ка Апсолуту (Миса), има много школа јоге и разних "радионица", а извори из истраге наводе да и даље није утврђен тачан број сљедбеника.

"Тешко је одредити број пратилаца, али то је неколико стотина људи", наводи извор.

Истрага против овог покрета покренута је у Француској у јулу ове године, а чланови се терете да су искоришћавали рањиве особе, да су организовали њихове отмице, а потом их продавали у бијело робље.

Ужас код Фоче: Камен пао на камион у тунелу, погинуо возач

Ужас код Фоче: Камен пао на камион у тунелу, погинуо возач

За случај се сазнало у љето 2022. године када је Лига за заштиту људских права упутила пријаву против "Миса-е", позивајући се на исказе 12 бивших чланова.

Према изворима, покрет Миса, који је пословао и ван граница Румуније, практиковао је тантричку јогу, са циљем да "услови жртве да прихвате сексуалне односе помоћу техника менталне манипулације које имају за циљ уклањање било каквог појма пристанка“.

Секта је охрабривала жене да "прихвате сексуалне односе са вођом групе" и да учествују у прављењу порнографских садржаја који се продавао у Француској и другим земљама свијета.

Велико захлађење захватило Европу, код нас најављен преокрет

Велико захлађење захватило Европу, код нас најављен преокрет

Подсјетимо, Грегориан се годинама налази на потјерници Еуропола. Терети се за девет кривичних дјела, укључујући трговину људима и сексуално злостављање, почињених у Француској и Финској између 2006. и 2013. године.

За њим је расписана међународна потјерница на захтјев Финске. Прије шест година вршен је претрес његове куће у Сибињу, али није пронађен. Вјерује се да је нешто раније напустио Румунију.

АТВ открива детаље акције

АТВ открива детаље акције "Кар гејм": Ухапшен Перо Лопов

Биволару је прије шест година пуштен на условну слободу из затвора у Бистрици након што је одслужио годину и два мјесеца казне од шест година затвора. Осуђен је 2013. за полни однос са малољетником, а у затвор је послат у јулу 2016, након што је ухваћен у Француској и изручен Румунији.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: